Repor efter BiltemaJävla våtskrapa

Aldrig mer Biltema...fy fan.. Tvättade bilen idag, köpte våtskrapa på Biltema... Skulle torka av bilen, gick bra, men sedan kan man se repor i lacken...fan ska jag göra nu? Går det bort om jag gör en Ditec behandling?



Svar på inlägget: Repor efter BiltemaJävla våtskrapa



Går oftast bort när man polerar bilen.. Beroende på hur djupa reporna blev.. Använd aldrig sådan våtskrapa.. Bästa e en ordentlig tvätt och semskinn till att torka med.


Okej...men hur ska jag veta om repor är djupa? Ja fan, bilen är inte 20.000 kr klassen, vi snackar om en halv miljon fan, och det är fan inte billigt och fixa lacken senare.


Du ser om reporna e lite vit aktiga då är dem rätt djupa.. men du kan testa och ta och spraya lite vatten elr ta lite saliv på fingret och dra de på en då specifik repa som du kollat in.. försvinner den när de blir blött så att den inte syns då går det att polera bort den.. Förstod du min beskrivning. ?!


jag tror det går polera. Btw.. vid användning av våtskrapa krävs det att bilen är 100% ren och att det inte är skit på skrapan annars får man lätt repor som syns i solen. Inget jag rekomenderar.


Okej...tack ska du ha.


Vänta lite nu, du har en bil värd en halv mille och snikar in och köper bilvårdsprylar på biltema??


hade aldrig använt nån våtskrapa över huvudtaget o skall man göra det så får man vara försiktig o dra lätt utan tryck på skrapan...tror inte man kan skylla på våtskrapan bara över biltema skulle tro att alla är så när likadana...


är du helt säker att det är skrapans fel? troligtvis så har det kommit upp något lite gruskorn som du sen har dragit runt. är det dock så att det är skrapans fel så skulle jag kontakta biltema och sen får dom stå för poleringen


Det är väl skit bakom spakarna som vanligt.





Vad är problemet? Det ska väl passa alla bilar? Sluta underskatta Biltema fan...fattar inte folk. Jag köper inte motorolja, men smågrejer funkar väl? Den är nära, 5 min att gå. Men ja, repan försvann när den var blöt...men den är 2 meter lång fan, på hela framsida. Sen syns den igen när den har torkat.


Hur man väljer att använda produkterna är upp till var och en att avgöra men att försöka kräva ersättning pga handhavandefel är dömt att misslyckas. Att det skulle vara skrapans fel ser jag som orimligt. Mitt råd till trådskaparen är att lämna in bilen för att få den polerad/lackbehandlad Mvh Hamilton


Tack Hamilton. Tror du att repan försvinner sedan? Jag tänker göra en Ditec behandling snart, i vår.


Problemet är att man får det man betalar för, thats it!!


Då går den att polera bort.. Bara till att lämna in bilen för en ordentlig rekond..


Men lilla gubben, våtskrapa är våtskrapa, vi snackar inte om motorolja nu eller liknade grejer. Jag tror man får repor med alla skrapor om du gör minsta fel.


Ditec behandling?


Ditec är ju bara själva lackskyddet.. Poleringen "förarbetet" avgör alltid resultatet av hur bilen ser ut efter behandling.. men när du lämnar in bilen såfall så påpeka att där e en lång repa då!!


Brukar inte vara några problem att polera bort repor. dock skulle inte jag sätta igång å polera själv om man vill ha de riktigt bra utan lämna in de istället. Jag har använt både turtles skrapa och biltemas jag föredrar nog dock turtles då deras är mjukare. men ska man använda dessa skrapor så krävs det att bilen är HELT ren. står iallafall på beskrivningen från turtel. Det är inte skrapans fel å ersättning kommer du aldrig få från biltema. Enda är å ta de på försäkringen. men då har du självrisken å den är nog dyrare än att polera bort. Om nu inte repan är så pass djup att de måste lackas då blir de nog billigare med självrisken. Om du nu vill göra de själv med lågprisgrejer från biltema så har dom en tub repborttagning. provat denna å den funkade *not* Jag använder dessa på 10.000-20.000kr klass bilar 500.000 klass bilar förstår jag inte ens hur man vågar använda annat än skinn för att torka då man mer eller mindre aldrig kan garantera att man fått bort allt smuts.


Okej. Jag har alltid skinn, men en kompis sa prova skrapa...det går snabbare... Men men...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka