Frågor om galvanisering,rost osv.

Tjena! Visste inte om detta skulle läggas här eller i 'Utseende och styling'. Funderar på att rolla min nyinköpta 945a vit. Just nu har den en rostlagad svart framskärm, grå framskärm, mörkgrå huv och resten av bilen är röd. Kan jag måla på direkt över eller ska man slipa ner först? Hur blir det med galvaniseringen om man ska slipa? Kan man slipa så det blir "repor" och lacka så det fastnar i "reporna" istället? Något sådant menar jag, att man bara slipar så lacken har någonstans att sätta sig, inte slipa plåtrent. Ska fundera om jag kommer på fler frågor, tacksam för alla svar! MvhSvar på inlägget: Frågor om galvanisering,rost osv.är det rost så ta en stålborste och "putsa" plåtrent, på med grundfärg kanske lite spackel, matta ner med 120-320papper, sen är det bara att kladda på färg:)


Tänkte hela bilen också att bli rollad vit, ska man slipa ner hela med 120 papper, plåtrent överallt?


det behöver du inte göra, bara du får bort rosten under, börjar det komma under färgen så kryper det snabbt, matta, satt färgen sätter sig lite bättre, lite grund färg, och spackla upp bucklor om man nu vill det, ska du ha ett bra resultat, så finns det en "skumgummiroller" och blanda ut färgen lite mer, så kan du få ett riktigt bra resultat, ser nästan ut som du lackat bilen:)


Skickade iväg ett PM till dig. Tack för svaren! :3Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka