Söker bra polich.

polerade bilen i somras och vart fruktans värt nöjd med resultatet men använde då menzerna fast gloss(rubbing) samt meguiars ntx tech wax 2.0. bilen är fortfarande blank o fin men skulle villa ha nån bra polich innan waxet. maskinen jag använder är biltemas dubbeltrissa, vet att den inte är så bra skulle mer än gärna köpa en ny om ekonomin tillåter men det gör den inte.



Svar på inlägget: Söker bra polich.



Jag kör med Sonax Bilpolish den tycker jag är bäst.


någon som har provat ultragloss ?? Vad jag har hört verkar det vara ganska bra


är det rubbing eller polich.


polish ska det vara


Men återigen på detta jävla forumet, vräk inte ur er saker som ni inte har en aning om!!! Gu vad trött man blir! Och så till topic då, kan rekomendera mequiars 205 som sista steg innan wax eller försegling! Blir bra djup som fasen. Annars funkar väl 3m blå/lila kork fint med. Tänk bara på att tvätta rent resterna ordentligt, helst med isopropanol om du har det innan du lägger lackskyddet. //Andreas


Jag har en väldigt bra aning Då vill jag veta hur du gör för att polera med oscillerande maskin tack Jag rubbar med meguiars 105 och sedan polish med 205, och torkar även med isopropanol, men inte fan får jag bort några repor med oscillerande. Nä roterande är det som gäller när man ska ha bort repor Vi kanske missuppfattade varandra lite?


"Kasta inte spjut i radhus.." Det inte första gången du sticker ut i en bilvårdstråd, och yrar iväg om saker du inte förstår. Å andra sidan blir det inte sista gången du blir nersnackad i samma ämne heller..


DanneGTV6: för att polera en bil med bästa resultat så ska man använda en maskin med 2 trissor, men har man grövre repor så är det lättare att få bort dom med en maskin som har enkel trissa.


Saker jag inte förstår? Att polera med oscillerande är ungefär som att borra hål i berg med varm morot





Ja har du testat att borra med det, då bör nog uppsöka närmsta akutmottagning..


Har du själv provat att polera med oscillerande maskin och sedan torkat av lacken med isopropanol, och sett att reporna är borta?


Det jag menar är att sitta och dra generella slutsatser är bara korkat. Givetvis så går vissa bilar att polera med enbart oscillierande maskin. Och vissa bilar går över absolutt inte. Självklart avverkar roterande maskin repor på ett helt annat sätt! Något annat har jag inte påstått. Jag jobbar som bilvårdstekniker, och vi börjar till 95% med roterande maskin, för att avsluta med oscillierande för att släcka eventuella hologram. Det jag ville påpeka för trådskaparen var att det givetvis går att köra enbart med oscillierande maskin, allt beror på hur pass dålig bilen är i lacken och hur mycket han vill avverka.


Man kan väl säga att du och jag är överrens om allt förutom den oscillerande maskinen då


vad är isopropanol och hur och när används det. menar du resterna efter rubbingen då. min 240 var ganska repig och väldigt ful i lacken och det gick bort med min dubbeltrissa med den rubbingen som står längst upp och me hårda trissor behövde inte ens ta i när jag polerade så klart som fan det går bara man lägger ner lite tid på det. vilka trissor rekommenderar du att jag använder till mequiars 205. är rätt ny på att polera seriöst.


skulle starkt rekommendera att ta detta i pm istället. är inte intresserad av att läsa massa smutskastning.


en fråga till hur polerar ni in som använder meguiars ntx tech wax 2.0. själv kör jag med den kudden som följer med. eller ska man köra det med maskinen med. vad för kuddar ska man ha i så fall.


Läs den här tråden så kanske ni fattar vad jag menar.... http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=230851


Menzerna Super Finish; http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=399 eller Lahega Finishcut 18; http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=403


Hej SAAB-Karlsson! Hur menar du med bästa resultat? Man får högre glans med vanlig roterande än med oscillerande..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka