Vit däckfärg för ifyllnad?

Vad ska man använda för att fylla i konturerna på däcken egentligen? Finns ju däckpennor att köpa på mekonomen men dom håller ju inte särskillt länge. Sedan finns det ju folk som kör på hammarlack, elementfärg och våtrumsfärg men det verkar inte heller fungera särskillt bra utan gulnar fort med tiden. Hållbarheten är viktig i mitt fall då jag ska fylla i däcken på lastbilen, så är inte jätte sugen på att göra det så ofta då det är 12 däck på ekipaget Vad använder ni för att fylla i konturerna på era däck? /Jimmy



Svar på inlägget: Vit däckfärg för ifyllnad?



Jag har använt färg från sprayburk med väldigt bra hållbarhet, sitter än så här 5 år senare men det är ju klart att det ser slitet ut nu. Jag sprutade ut lite i locket och målade med pensel på däcken, va ju sjukt drygt att hålla på men om man jämför med att fylla i hela tiden där man använt penna så va det ok.


Men vad är det för slags färg? Har du klarlackat något på? Spricker inte färgen? Gulnar den inte?


Det va volvofärg på sprayburk färgkod 189 och jag la på ett lagom lager bara. Det är möjligt att den har spruckit lite, har inte kollat så noga men det sitter då bra mycket bättre än pennorna och färgen tycker jag inte har blivit nå gul.


Hmm låter ju väldigt intressant


Nagellack ska tydligen vara bra..


har mest hört att nagellack spricker


blir ju iof ganska hårt så du har nog en poäng där..


Jag målade däcken med sk Hobbyfärg. Det sprack efter en tid men texten behölls vit i spåren EDIT: hur är det med vit märktusch måntro?


Känns ju inte så roligt om det spricker





Tro det eller ej, men TipEx är bland det bästa


saken är väl det att den måste vara tålig och böjlig nog för att hållas kvar på gummit?


saken är väl det att den måste vara tålig och böjlig nog för att hållas kvar på gummit?


TipEX känns som att det borde lossna ganska lätt? Med tanke på att bilen tvättas dagligen med högtryck så måste det sitta rätt bra


Har hört att hammarlack ska vara bra till det.


Satt betydligt bättre än riktig däckfärg..


Åk till ett Tryckeri(screen eller tampo)som trycker reklamprylar,där har dom gummifärg i alla kulörer,dessa färger är exremt flexibla tex badbollar och sånt de har desutom mycket pigment, i tamptruck är tjockleken nån my tex.Du kommer inte bli besviken.


Cosmo låter som en bra plan, får kanske prova det


ta med fikabröd -brukar duga som betalning;)


Har inte fått tag på någon färg från något tryckeri än så länge.. Någon som har några andra tips?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka