Kantstötta fälgar

Som rubriken säger. Har ett par kantstötta fälgar som jag har tänkt att fixa. Det är inte JÄTTEgrova skador, men det ser fan inte kul ut, Det är lackade aluminium fälgar, har nött bort lack och gjort jack i fälgarna.. Hur ska jag nu fixa detta? Ska jag börja med att slipa? sedan spackla? och slipa igen? sedan på med lack? Eller ska jag göra på något annat sätt eller i annan ordning? Tack på förhand Mvh Fr0lleSvar på inlägget: Kantstötta fälgarlåter som en bra ide blästra dom sen lacka om dom


spackla en fälg? tror nog inte att det håller så överdrivet bra:P


med kemisk metall fungerar det, se bara till att det är rent under bara samt att du slipat bort värsta med en fil eller motsv.


Finns speciellt (kemisk metall) för aluminum att köpa.


Läste någonstans att det funkade riktigt bra med glasfiberspackel blev förvånad, men blev fundersam


Har spacklat flertalet vinterfälgar med vanligt spackel (t om Biltemaspackel) o de har då inte ändrat utseende efter flera vintrar så det funkar visst. Så bara kör på. Har lackat med både sprayburk o riktig 2k lack utan skillnad.


hade ett par 17" BBS fälgar en gång i tiden.. Dom va klabbade i finspackel så när jag krängde så försvann det ganska mycket fälgkant men funkar gör det ju..


vet att det finns någon snubbe i västervik på dupoint som blästrar, lagar och lackar dom. tror han tog 1000kr för 4 fälgar.


Tips är väl att lämna in dom på firma för att få det ordentligt gjort. 250kr/fälg är väl ett vanligt pris antar jag för att få blästrat/lagat/lackat. Min pappa lämnade in 4st originalfälgar och fick de lackade i svart för 1000kr, lätt värt istället för att behöva misslyckas med en fälg och behöva köpa ny! Eller ja, det är min åsikt Mvh

Låter ju som att jag måste lämna in mina fälgar till ett "proffs" så att de får fixa i ordning mina fälgar med då. För jag spacklade ju mina med vanligt spackel o lackade ju med sprayburk för bara tre år sen o det går ju inte.


Vad är det för ytbehandling på ett par alu fälgar egentligen? Är det bara klarlack, eller ligger det någon grå färg innan?Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka