Fixa skinnstol själv? -Bild-

Hej Tänker försöka fixa till denna fula skinnstol i vinter och undrar lite hur jag ska gå tillväga. Förmodligen har någon suttit i stolen med hängslor eller liknande och skavt bort färgen i skinnet. En firma skulle ha 3000 för att fixa detta men det har jag inte lust att betala så hur ska jag gå tillväga själv på bästa sätt?



Svar på inlägget: Fixa skinnstol själv? -Bild-



Fråga firman hur dem gör för att åtgärda, och försök gör samma sak.


Dom hade massa specialgrejer som jag inte kan få tag på. Tänkte om det fanns någon sortslädercreme med färg som man kan köpa någonstans?


Japp de finns. Kolla hos någon som säljer skinnsoffor, eller hos en tapetserare.


* Gå in till MIO * Fråga efter Lethermaster kit! (lether cleaner samt leather protection) * Köp en sats med jättejätte mjuka svamapar * 8st vita små handukar på IKEA * en hink med ljmet vatten. Så nu har du allt och då börjar vi jobba! ta en stol/sits itaget, börja med att blöta svampen med clenar´n och börja tvätta lädrer i cirklar utan att trycka för hårt! Kör små ytor hela tiden tills du är nöjd! Därefter blöter du en handuk i ljumet vatten och torkar rent stolen. så nu tvättar du handen väldigt noga!! ta av dig ringar och sånt. och klipp naglarna Häll upp protection vätskan i handen och börja massera in den i lädret fortsätt tills hela stolen är masserad! vänta ca 15-20min därefter tar du en NY blöthandduk och torkar tills allt är borta! nu har du läderbehandlat din stol/sits hemma för några hundralappar


Jag har själv inte kollat men kanske finns det något som du har hjälp av:http://www.gmcardetailingwebshop.se/con . ardsguiden Prova att mejla tillverkare av lädervårdsprodukter och be om hjälp. Dom med lite servicekänsla kommer nog hjälpa dig.


Det där måste färgas, gå till en sadelmakare/tapetserare o se om dom säljer/kan bryta färg. Resten gör du rent med en multisvamp, borste och nån form av interiörrengöring utan silikon eller andra smörjande ämnen. Färgen är bortskavd och är de mörka partierna inte fingeravtryck så ser det ut som mögel. MVH/


Kontakt Leather Master Scandinavia Klangfärgsgatan 16 426 52 Västra Frölunda Sweden Tel: +46 (0)31 69 51 50 Fax: +46 (0)31 29 70 35 Mail: info@leathermaster.se Öppettider vinter Mån-tors 8-17 Fre 8-16 Öppettider sommar Mån-fre 8-16 Lunchstängt 12-13 Ring den här firman som säljer allt du behöver i lädervård Jag vet inte vad du har för bil men kan du få fram någon form av läderfärgkod eller visa upp ett prov så får du rätt färg, sen fixar du de själv enkelt med deras hjälp o råd du färgar helt enkelt om stolen. Jag har själv gjort detta med en nästan vit Volvo stol och resultatet blev 100%


Jag ringde dessa herrar och pratade med dom hur man ska gå tillväga. De rekomenderade att man skulle airbruscha på färgen i tunna skikt pga alla ventilationshål i ryggen. Färgar man själv så trycker man ju in färg i hålen som kommer färga av sig på ryggen. Ska kolla med en skomakare i stan i vår när jag ställt på bilen så får se vad han rekomenderar, det här med airbruscha kan nog bli dyrt om man lämnar in.


En guide om läderstolar på engelska. http://www.detailingworld.co.uk/forum/s . p?t=233787 //Andreas





Tackar!! Den var mycket bra!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka