Hur stark avfettning vågar ja använda på lackskydd

Tja. Lackskydda bilen i höstas , använde mej utav meguiars tech wax 2.0. I nuläget är bilen mycket prickig och sträv, har använt vattenbaserad naturavfettning men de hjälper ju inte. Om ja tex tar"prickbort" eller annan stark avfettning hur mycket sliter de på lackskyddet? Kan det lösa upp det totalt?Svar på inlägget: Hur stark avfettning vågar ja använda på lackskyddjörgen


nej köper du typ mac 124 prickbort så löser det inte upp det på en gång, men det sliter ju på det. jag brukar själv lackförsegla bilen på sensommaren, och det brukar va borta runt april nån gång, men då tvättar jag bilen med kallavfettning 1 gång i veckan vintertid.


Om bilen är sträv och prickig hade jag nog gjort en rekond på den, Avfettat, tvättat, lerat, polerat och lagt om skyddet!


Truetest extra avfettning använder jag på jobbet. Riktigt bra o går ett att jämföras med andra produkter. Klart att det kanske sliter på skyddet men när du avfettar kommer glansen tillbaka http://shop.bollnasbilvard.se/bilvard/t . ng-plus-1l


Gjorde ju hela den visan i slutet av oktober.


du kan inte vara seriös med det, jag menar tjära får du efter 200m på en saltad väg? han behöver ju inte lägga timtal på en helrekond när han borde tvätta bilen...


Nej. Tjära och annan skit får man ju direkt, de enda ja undrade va hur stark avfettning ja kan använda, ska pröva kallavfettning, på bakluckan får ja dock köra prickbort då hela luckan är sträv..


Sorry för missförståndet, jag tolkade det som att dett satt så mycket skit i lacken att det behövdes göras. Selaclean gör en enkel avfettning som inte är så stark och lite mer miljövänlig. Behöver du en variant du kan reglera själv så är det en Alkalisk avfettning du behöver som t. ex. Strovels alfanol HD Grön(klockren enligt mig), den kan du själv bestämma hur stark du vill göra den. Om du bara ska tvätta bilen så kan jag rekommendera Orchard autocares Bramley bubble bath, det är sjukt drygt och det tar inte alls mycket av ditt skydd när du tvättar.


Lille: Avfettningen kommer att ta på ditt vax utan tvekan. Mitt tips till dig är att balansera det med ett bra vaxshampo samt spraywax. Min policy är att återföra det jag tar bort. Ett riktigt bra vaxshampo samt kontinuitet med spraywax ger dig en fullt tillräcklig vaxyta. Så istället för att oroa dig för hur länge det håller så tycker jag du ska ha ett nytt vaxlager lite då och då! Så leta reda på ett bra shampo och ett bra sprayvax och avfetta vid behov! Lycka till!

Lite OT kanske men Exempel på dessa produkter mottages gärna! Är idag nöjd med både mina polermedel, mitt vax samt schampo. Men sprayvax är något nytt för mig. Appliceras på precis tvättad och torr bil antar jag. Hurdan är risk för repor? När jag bodde i USA var det många i bilklubben som putsade sina bilar vid träffar och liknande, även om de nyligen var tvättade. Blev oftast riktigt bra resultat och de var hölls konstant rena och snygga.


Shaf: Då jag är partisk så vill jag inte (får inte?) rekommendera nåt specifikt märke men sprayvax gör att du får en nyvaxad yta snabbt och enkelt. Det du såg på mässorna tror jag dock hellre var en Showtime detailer dvs en avtorkningsprodukt som man håller lacken ren från damm osv med och som boostar glansen. Jag använder det frekvent på mina kunders bilar och generellt sett kan man utan att ljuga säga att det repar mindre än traditionellt tvättande med tvättsvamp. Var bara noga med att ha ett mjukt och följsamt handlag och att du använder dukar av bra kvalitet. Hoppas du fick svar på dina funderingar!


Glömde nämna att sprayvax lämpligast läggs på nytvättad bil (eller av annan orsak ren bil) medans detailer har mer smörj så den tvättar man bilen med.. Självklart inte tvätt från grus och lera osv men från fingeravtryck, fågelspillning, pollen och annat damm, vattenfläckar med mera..


Prickbort är kallavfettning..


Jag har kallavfettat ca 10st bilar om & om igen som tvättats och som är behandlade med Tech Wax2.0, utan problem. Den bilen som fick det först har haft det 1år nu och avrinningen är lika bra än, handlar nog snarare om hur bra underarbetet är gjort.


Tror ts behöver göra om jobbet början. Drog på mercan med menzerna power lock i juli och har inte avfettning bilen sedan dess. Har inte satt sig några prickar som inte högtryckstvätten tar och den är fortfarande glashal och allt rinner av enda nackdelen är nog att bilen torkar innan jag hinner tvätta klartBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka