Finns 3M att köpa till oss konsumenter?

Jo har jobbat med 3M via jobbet och jag vill testa det lite på min bil,men ja undrar då ifall man kan köpa det någonstans?.



Svar på inlägget: Finns 3M att köpa till oss konsumenter?



http://wtb.3msverige.se/sv_SE/Polersystem/offline.html Men förberedd dig på att det inte e några billiga grejjer...


http://shop.bollnasbilvard.se/polermede . 353-1.aspx http://www.prorecond.se/webshop/index.p . p;catId=39


Tusen tack,visst de är ju inte billigt men de är ju bra medel trotts allt=)


Det är ett bra medel jämfört med många andra medel men det är i princip uruselt jämfört med det bästa medlet.. Näst bsät som sagt men ändå så tungjobbade! Finns många förklaringar till det..


Det är tydligen mycket dölj medel i...Men det duger ju !


Ja det är en del dölj i men det finns många aspekter i det där, man kan även säga att man inte kört tillräckligt mycket. Alla medel har dölj i sig och 3M e inte sämre än alla andra. Däremot så krävs det att man kör i en herrejösses massa olika steg för att få till rätt yta.. Dessutom skapar 3M en jäkla massa hologram om man inte är MKT skillad med maskinen. Eller det gör det ändå.. Och det biter fast och är helt enkelt tungjobbat.. Titta runt lite mer så finns det bättre produkter!


ja precis..! har under längre tid jobbat mycket med meguiars produkter och dessa är mycket trevliga att jobba med..


Mmmmm! Fördelen är att du behöver bara en rubbing och en polish, oavsett objekt och utgångsläge.. och du får högre glans och mindre hologram! Så varför har du övergett dom om man får fråga?


Har inte övergett dom.. Det är dom jag jobbar med nu





De va första gången jag testade 3M och de va rubbing sedan polich efter det så tvättade vi bilen någran och efter det så vaxade vi den.Innan dess så ha ja alltid kört med Lahegas produkter som dom flesta bilfirmor använder av.


Kör du med en rubbing och en polish från 3m så har du antingen repor kvar eller en dassig mjölkig yta som kommer bli mer och mer synlig ju mer vaxlagret avtar. Enda undantaget är om bilen va jäkligt fräsch redan innan poleringen? Kontentan blir att du kommer få ett helsike med att behöva vaxa den ofta för att den ska se blank ut.. Bilen som vann Sveriges snyggaste bil 2009 som jag gjorde iordning till Sema Showen i höstas va körd med 3M vilket jag såg direkt. Så den blev mycket blankare efter min polering och fördelen är att den behåller den glansen. Så vill du ha en blank bil som behåller glansen så är inte 3M att rekommendera.


Ok! Sorry, blandade ihop er! Blev lite förvånad då jag först trodde att det var en Meguiars användare som sen ville ha tag på 3M! Vilka produkter använder du från Meguiars då? Fått riktig support så du får maximal nytta av produkterna?


De va chefen som lärde mig det med 3M faktiskt,men jag var tvungen att sluta på den recondfirman.Men annars så ha ja hållt på med lahega faktsikt samt Meguirs produkter,skall imorn redan ta Diamond Cut 85 från meguirs på min bil.Skall försöka få bort all asfallt samt kärran på sidorna. Men ja hade en sorts lerklump till att få bort fläckar med på lacken som är ett lags förhandsarbete innan rubbingen,vill verkligen ha en sådan lera.


Sån lera e ju ingen konst att få tag på! Underbart arbete dom gör! 85 e bra men har du testat 105? Ännu bättre!


Gå in på www.bilvardsexperten.se/sv/ där har dom lera


3m finns även hos mekonomen men det är ytterligare lite dyrare där.. annars verkar detta kittet fint -> http://www.3mselect.co.uk/p-1998-3m-per . e-box.aspx De flesta leror behöver du även en smörjande vätska.. Till denna funkar det med vatten -> http://bilvardsforum.se/viewtopic.php?f=49&t=1901 //Andreas


Tack för tipsen=),jag använde fönsterputs för de arbetade in bättre i asfallts fläckarna samt saltfläckarna.Nackdelen va att leran blev fortare sämre av fönsterputsen tyvärr.Men gå de och skaffa sådan lera i tex meconomen eller i bilvårds butik?


Till leran använder du vanligt bilshampo, fyll en lågtrycksspruta med vatten och slå i en skvätt shampo så du får glidet.. Billigast och dessutom bäst för leran!


Okej de va ju bättre än fönsterputs=),få bara försöka hitta en sådan lera i någon butik först?.Dags att ta hand om min bil för en gång skull,tyvärr så hinner man inte med sin egen bil när man jobbar som recondare.Och då vill ja ha leran sedan använda 85 diamond cut men efter det så undrar jag lahega har en bra polisch?för efter det så lägger ja på vax på det.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka