UVskydd vid polering av framljus/lyktplast

Enligt vad jag läst gulnar/bleknar plastglasen på strålkastare/bakljus fortare om man polerar dem. Anledningen till detta är att man polerar bort det UV-skydd som biltillverkaren lägger på plasten i fabrik. Har någon erfarenhet om det finns något billigt sätt att åtgärda detta, alternativt att någon av er provat bilrutans strålkastarkitt eller annat strålkastarkitt där man lägger nytt UV-skydd, t.ex. från 3M? http://www.bilrutan.com/se/str%C3%A5lka . it-5716309 Kostnaden är 690 sek vilket gör att jag gärna vill veta om det fungerar som tänkt. Lösningen från bilrutan fungerar endast om man inte förstört det befintliga UV-skyddet.



Svar på inlägget: UVskydd vid polering av framljus/lyktplast



Hej. Har slipat många lyktglas och det man gör är att avlägsna den lackhinna som sitter ytterst på linsen. Jag har ALDRIG sett ett glas gulna mer efter man slipat, polerat och förseglat. Ibland lägger man en transparent skyddsfilm efter man slipat, ibland inte beroende på kundens önskemål. Har många återkommande kunder som bla slipat sina linser, och har som sagt aldrig stött på nån gulnad eller försämring. Däremot har man ju sett fenomenet många gånger på plastlinser på lite äldre bilar, tex SantaFe att linserna gulnar av ålder. MVH/



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka