Hur få bort fet hinna på insidan vindruta ?

Har ett stort problem på min V70. Insidan av vindrutan har en fet hinna, som jag inte lyckas få bort. Har putsat med fönsterputs och även testat T-röd, ser bra ut direkt efter putsningen, men ganska snabbt är där en fet hinna igen... Ser väldigt dåligt när jag får möte.... Nån som har förslag på hur jag ska få bort den där feta hinnan och så den håller sig borta ? Hade inga problem under sommarn/hösten, problem med feta hinnan kom i samband med att det blev kallare ute. Står bilen i garaget så är rutan helt ok, men tar jag ut den i kylan så blir det en fet hinna på insidan inom några minuter. Sikten blir bättre ju mer fläkten blåser på rutan, men tar lång tid...Svar på inlägget: Hur få bort fet hinna på insidan vindruta ?det är inte som så att värmeelementet läcker och det är glykolimma du får på rutan?


Har ingen aning, men det kan ju faktiskt vara en trolig orsak, så det får jag kolla närmre på! Tack för tipset! Men är inget blött i bilen och den tar heller inte vatten, så bör inte vara läckage...


Det blir ju om inte annat om man aldrig putsat rutorna? En bra förnsterputs och en riktig torkduk gör susen i vilket fall:) Spraya på låt verka och torka av, se till att alltid få det helt tort annars kommer du få ränder när det torkat. MVH/


Har sett diverse skumma rutor, normalt när det är överjävligt är det ju glykol läkage, eller nån som rökt i bilen, alt kabelbrand. Men sen verkar det nästan som vissa människor avger flottdimma:D MVH/


Låter ju iaf som du har ett krånglande värmepaket. Är det borta så är det ju borta. Men läker paketet så märks de ju tydligt då du slår på värmen..


Jag har haft samma problem på två bilar, båda hade trasigt värmepaket.


Vanlig imma är det inte, röker inte och har heller aldrig misslyckats med att putsa fönster Som sagt så är det inget blött i bilen vad jag kan se och det försvinner inget vatten/glykol ur behållaren.. Fast det kanske räcker med något litet läckage som inte märks för att det ska bli fet hinna? Rutan är väldigt fet iaf, att bara gnugga med en torr trasa funkar inte, bara smetar ut allt. Men det feta går bort med t-röd eller fönsterputs, men kommer snabbt tillbaks. Det kom ju i samband med att det blev kallt, alltså när jag började använda värme i bilen. Så ska ta och kolla närmre på värmepaketet och se om jag hittar nåt läckage. Är det svårt att komma åt ? Kupefilter är bytt för inte så länge sedan. Har jag på full värme, fläkt på max och max blås på framrutan, så sätter bilen automatiskt igång AC'n. Den feta hinnan minskar då på vindrutan, men tar lång tid och allt försvinner inte.


Håller med ovanstående. Hade exakt samma symtom på en bil förra vintern och då var det värmepaketet som läckte minimalt lite, så att det blåste glykoldimma på rutan.. Den blev väldigt "fet".


T-Röd brukar kunna ge en fet hinna på rutorna efter ett tag. Brukar använda först isopropylalkohol och sen vanlig Ajax fönsterputs på det. Funkar åt mig. Sen är det som tidigare skrivit i tråden, att läckage från värmepaketet kan också göra att rutan blir fet.

Yepp! Det blir att leta efter läckage i morgon. Fick även tips om en bra guide: http://www.youtube.com/watch?v=cD7L9hzHtNo Bara be nån om lite hjälp så är det nog lätt fixat! Mekvana har jag som fd bilmekaniker, men efter 2st steloperationer i ländryggen som inte blivit bra, så är det mest vila och smärtstillande som gäller nu för tiden. Så jag får stå o peka medans nån annan kryper runt på golvet Är det nån av er som vet vad Volvo tar för ett värmeelement ? Är det någon skillnad i kvalite på de olika tillverkarna, så det lönar sig att köpa original som säkert är dyrast ? Hittade 2st butiker som sålde element till bra(?) pris. Finns det nån som är billigare än 8-900kr ? http://www.skruvat.se/Varmeelement-varm . 12561.aspx http://www.softbildelar.se/heater-core-1.html Den på skruvat ingår det nya oringar och tätningslist. Står inget om vad som ingår på den andra. Hur är det med värmekranarna på v70, brukar de gå sönder ? Är ju väldigt vanligt på gamla rwd volvos. Tänkte om det är lika bra att byta den oxå, när man ändå byter elementet och minska risken för läckage i framtiden. Bilen har jag ju tänkt ha kvar i några år och den har snart rullat 35k mil och delarna slits.


Borstar du bort snön från fläkt intaget? Har glömt de några gånger och då har de spårat med immaBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka