Ta bort asfaltsprickar/fläckar med Alfanol?

Jag har Alfanol HD grön och jag undrar om jag kan använda det för att få bort asfalts fläckar eller det är mer små små prickar av asfalt som fastnat på dörrar o baken? Vad skall blandningen vara då för att kunna använda den på lacken utan det händer nåt otrevligt. Har en del asfalt på alu fälgarna ocksåSvar på inlägget: Ta bort asfaltsprickar/fläckar med Alfanol?HD Grön är en alkalisk avfettning, mera för att ta bort damm, trafikfilm och sot. För asfalt behöver du en kallavfettning (petrokemisk) Exempel här: http://shop.bollnasbilvard.se/bilvard/t . 713-1.aspx


Annars kan man ta brake-clean och börja gnugga.


AutoSmart Power Tjärlösare är det mest effektiva jag använt. Finns hos Mekonomen, är en grå 1litersflaska med orange text på. Bara att spraya på och vänta några minuter så rinner alla fläckar bort, blir inga repor eller något. Följ föreskrifterna på flaskan bara.


Skulle inte jag göra... Om det nu var ett seriöst förslag Kan lämna jävligt stygga fläckar på lacken om man har otur


Bästa jag testat är Auto Finesse Oblitarate. Efter man använt ovan eller annan petroleum-baserad avfettning (tjärlösare)så ska man applicera en vända alkalisk avfettning för att neutralisera.


Kan faktiskt rekomendera biltemas kallavfettning! Den tar bort tjära fläckar riktigt bra! Låt den inte torka på lacken som vissa har gjort och som skador till följd. dock har jag inte lyckats o skada lacken med den!


Kan faktiskt rekomendera biltemas kallavfettning! Den tar bort tjära fläckar riktigt bra! Låt den inte torka på lacken som vissa har gjort och som skador till följd. dock har jag inte lyckats o skada lacken med den!


Jag hade köpt en lera istället


Går utmärkt med lacknafta med.

http://www.jula.se/dirt-remover-1-l-629341 denna är skitbra


Orchard Autocare har en grym produkt mot tjära / asfalt som heter Tar Cleanse. Det är den absolut bästa jag testat


Tjaaaa.... jag åker till Dalarnas bilrekond istället och låter dom göra det för 100 spänn medan jag sitter o fikar o kikar på när dom jobbar slipper jag köpa medel som kanske nästan kostar samma summa


Det hade inte jag gjort. Att claya en bil som inte är ordentligt avfettad efter vintern skulle kräva 100 lerförpackningar. Avfetta som sagt med en petrokemisk avfettning, gärna en som inte torkar in eller rinner på lacken (typ Orchard Tar Cleanse).


jag använder bensin . går jättebra til ldet mesta


Men jisses. Bensin = Nej Lacknafta = Nej Bromsrengörning = Nej Lera = Nej Borstar ni tänderna med diskmedel också eller -_- Använd rätt produkt till rätt ingrepp, kallavfettning funkar utmärkt.


Haha bra skrivet, håller med helt.


Tyvärr e det inte sanning alls att Kallavfettning funkar, jag testade med 4 olika kallavfettningar och inte en enda funkade. Testade med lite diesel och det funkade faktiskt men ville inte ha diesel på hela bilen typ. Så jag lämnade in den o fick allt borta för 99:- och då hade jag sånt på hela bilen nästan i alla fall. Hade ju lagt ner minst 200 spänn på massa skit som jag kunnde ha lämnat in den direkt fått det borttaget för 99:- haha


-Kristall Olja............ Funkar *Klockrent*


Jo det är sanning. Om du inte får bort det med kallavfettning så gör du fel eller har fel produkt. Tvättat över 5000 bilar inom jobbet med kallavfettning, står med det dagligen. Lägg på ett ordentligt lager och låt det ståååå, va inte rädd det tar inte bort lacken så länge den är kall... Spola av med högtryck(varmvatten) och upprepa tills allt är borta. 2-3 varv räcker på 90% av bilarna, resterande 10% ger sig efter 4-5 varv. Har aldrig varit med om att inte kallavfettning fungerar. Inte ens på bilar som har lack som ett 240 papper. Tips på bra kallavfettning är Herosolv 20. Viktigast är att låta medlet verka och inte ha bråttom med avsköljning.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka