Hur sköta / skydda en bil med sidenmatt / matt klarlack?

Ska lacka min bil i en bmw-färg som heter frozen grey metallic. Det är en matt originalfärg. Hur sköter man om den på bästa vis? har endast hittat en firma som har grejjer till detta i usa. Det fanns allt från cleaner till lackförsegling till matta bilar. Alla värstingmärken har ju matta lacker i sortimentet så det borde ju finnas medel? Man vill ju inte köra en ny M6a eller aston martin eller liknande och inte kunna få bort flugor i fronten eller fågelbajs.... eller limrester från en dekal? Här är bilder på lacken.



Svar på inlägget: Hur sköta / skydda en bil med sidenmatt / matt klarlack?



klä den i glapack


DOH! Vars e din 4wd 900a?


på skrotbolaget ,, nu e det bara golf som gäller ,, kolla med Loaded (gladiatorn eller vad han heter) hur han sköter sin han har ju kört matt ett tag nu ,, snygggt blir det i alla fall


http://www.garaget.org/?car=87001&image=2152714


Egentligen blir de inte så stor skillnad på hur du ska sköta den! Min rekommendation är Meguiars Ultimate Quick Wax samt Ultimate Quick Detailer.. Testa det! Ring eller PMa om du vill veta mer! Använder dessa två på mattlackade showbilar..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka