Läder rengöring och skydd -nybil

Tjena. Har BMW otroligt snygga men också otroligt känsliga klädsel i min nya F10a. Redan efter knappt två veckors användande av bilen så börjar man kunna ana viss smuts på förarstolen. Hur håller man klädseln ren och fin? Vad ska man "skydda" skinnet med? AutoGlym rekommenderar BBV. LeatherMasters rekommenderar ProRecond. Vad tycker ni?



Svar på inlägget: Läder rengöring och skydd -nybil



Min far jobbar i möbelaffär. Han tar hem skinvårdskitt till skinnsoffor till mig som jag har använt i alla min Bmw. Kittet består av 2 steg av rengöring, återfettning och sen ett skyddande medel. Kommer tyvärr inte ihåg vad de heter men de har fungerat riktigt bra. Han jobbar på EM i Sommen, samma ägare som EM i Motala, så där kan du köpa:)


För underhåll en vanlig interiörrengöring, inte för stark dock. Skinnet är lackat och behöver inte smörjas. Dock är det bra med ett skydd på, som inte heller bör vara fett. Så en flaska med interiörrengöring och en våffelduk etc kommer du långt med. BMWs läder kan va sjukt känsliga mot vissa jeans etc och de friskriver sig från det så det gäller att vara noga och ta bort det så snart man märker, och återigen inte med en fet produkt. MVH/


Jo efter några år gör det ju de. Så han kanske inte behöver smörja nu, men för att förhindra att det spricker senare så kan de va bra.


Fel som görs gällande skötsel av skinklädsel är många. Har gjort i ordning x antal hundra inredningar och mina studier säger att;) Första ägaren har oftast bilen i 1-3 år, han struntar oftast i den totalt, lämnar eventuellt bort den på rekond eller smörjer klädseln själv med nån skräpprodukt. Många rekondare använder oxå ofta dåliga grejor. Hur som är den inte speciellt fräsch när han byter in den på bilfirman:) (Det denne förstaägare borde göra är helt enkelt att med ett milt rengöringsmedel och en trasa hålla efter bilen så inte smutsen fastnar och poleras in.) Bilen salu rekondas, dvs man slabbar på silikon för att få allt att se lite blankare och mindre dammigt ut, vilket är till stor nackdel. Nästa ägare tar vid och gör om något så att han köper en läderprodukt som marknaden fått för sig ska vara en oljig produkt, med läderlukt som innehåller nafta. Den rengör aningens och ger en fortsatt blank och fet yta. Skinnet drar åt sig damm och smuts som sedan poleras in av de som åker i bilen. Kan av egen erfarenhet säga att om ägarna enbart torkat klädseln vid behov. säg lite lätt en gång i mån fram tills nu, hade klädseln varit i nyskick bortsett från ev åverkan. Men ännu finns det hopp, men bra grejor och tid kan man få till det mesta idag:) Men mitt råd kvarstår, en mild phneutral interiörrengöring är det som gäller, iaf de första 2 åren. Och vill man kan man gärna skydda skinnet men då med vattenbaserade skydd som helt torkar men bildar en smutsfrånstötande yta. Tilläggas ska är att något av det roligaste jag vet är att rekonditionera/renovera läderklädslar:) MVH/


Så "Albright Rug and Upholstery" eller "Ruggan" som den populärt kallas skulle fungera kalas alltså - utan att torka ut min klädsel? Är det att rekommendera att köra med AutoGlym som BBV rekommenderar? Eller finns det något annat man hellre bör använda?? "Detta är väldigt milt och fint rengöring för läder. https://shop.bollnasbilvard.se/autoglym . c-761.aspx och denna är en fin läderbevarare https://shop.bollnasbilvard.se/autoglym . c-760.aspx "


Ruggan väl utspätt lär gå fint, har inte användt det aktivt själv men är det ph neutralt är det generellt inga problem. Har inte testat Autoglym produkterna men dom brukar va bra. MVH/



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka