Rädda en solblekt lack?

Hur gör man bäst om man vill försöka "rädda" en solblekt bil? i mitt fall är den röd (vilket som alla vet blir solblekt fort) och huv och framskärmar håller inte riktigt samma nyans som stötfångare och resten av bilen.. Har aldrig hållt på med polering och liknande förr så lite tips och vad man ska tänka på kunde vara på sin plats. gärna en lista på vad för grejjer som behövs, kan säkert få nån att hjälpa mig med själva arbetet då. PS, Plånkan är vintertom så bra budgettips är VARMT välkommna.



Svar på inlägget: Rädda en solblekt lack?



"Rubbing"/lackrengöring + vax har fungerat bra för mig


ska du göra det billigt så rapsolja, men resultatet blir ju inte det bästa. om jag var du skulle jag köpt rubbing och vax, går att lägga för hand men en maskin är att föredra om man inte vill hålla på en hel dag utan avbrott och få ett halvdant resultat. tyvärr finns det inga genvägar för en fin bil.


Frågan är hur stor skada lacken har tagit. Har inte för mycket av färgparticklarna bleknat så går det att rädda utan några större problem. En polermaskin (Enkeltriss sedan Dubbeltriss)/ Vettigt polermedel så som (3M Grön, Vit oval, Gul) och seriöst arbete räddar det mesta. Dock ej om färgpartiklarna gjort sitt...


ok, tack för svaren. Höger framdörr är hyggligt blekt, skärm och motorhuv ser inte såå hemskt farliga ut. noterade det efter tvätt när jag såg skillnaden mellan stötfångaren och skärmen och idag såg jag att dörren såg värst ut. men tror inte det är så farligt att det inte går att polera upp. i värsta fall så kan jag leva med det, det ska ändå inte bli nån "snygg bil"


Polaren har en röd saab som är lite blekt, han brukar köra med turtle flytande vax med färg och det fungerar iallafall några månader.. tyvär vad jag hittils har läst så finns det inget permanent sätt att bli av med blekheten/oxiden när den väl har börjat komma(förutom klarlack) utan man måste hela tiden hålla efter lacken med skydd för att det inte ska komma tillbaka.. Mitt tips är att du går in på http://www.bilvardsforum.se/ (när de är klara med uppdateringen) och söker runt på R2 buffer 2000 och om oxid.. //Andreas



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka