Vilken polermaskin?

hej Jag har läst runt lite här bland trådarna och försökt fatta mig på vilken maskin man ska köra med. Jag har fattat att eftersom jag är nybörjare så ska jag ha en dubbeltrissig maskin. Jag hittade en på biltema och undrar om den duger till att börja med. Som sagt är jag ny på detta och tack för era svar.



Svar på inlägget: Vilken polermaskin?



Den duger mycket bra! Sen är det trissorna som gör mycket ihop med vilket medel du använder att välja.


Jag använder den blåa, och den är väldigt bra..tycker du ska köpa den men köp andra trissor t.ex på prorecond.se de är 95 och 100mm som passar


Eftersom att jag hatar Biltema mer än allt annat i denna värld så la jag till en hundralapp och köpte Clas Ohlssons CoTech istället. Samma maskin - fast andra färger! Och ja, det är bra maskiner så det är bara att slå till!


tack för kloka svar. såg att det finns två olika maskiner, en som snurrar och en som inte snurrar. vilken ska man ha?


Jag har den enkeltrissiga. Den dyraste. Det är den enda du kan få veck repor med. Dubbeltrissig polerar du bara bort finare repor med.


du klarar ju en del djupare repor med den dubbelhuvade om man har hyggliga trissor och medel. Lättare att förstöra lacken med en enkelhuvad roterande om man inte är van. Så till TS så köp en dubbelhuvad på Biltema och köp sen bra trissor och medel hos Bilpedanten, prorecond eller Bollnäs bilvård så blir du nöjd.


Du klarar dig långt på en dubbelhuvudmaskin med trissor som biter bra, jag har två stycken som varit mig trogna i flera år


var å köpte lahega produkter å en enkel skivig poler maskin i dag(har en vax maskin,med dubbeltrissor sen länge tillbax),har ska fan vaxas inför elmia:) vad tror ni,kommer de bli bra.


För riktigt bra resultat så gå på med den roterande maskinen(enkel trissan) ett varv med Finishcut 18 .. Gå sen ett till varv med det oscillerande maskinen(med dubbeltrissor) torka sen av med fiberdukar och lägg på vaxet så ska du se att det blir fint!





Akta/maskera plast och försök hålla dig till raka plåtytor innan du fått in snitsen så skall det nog gå hur bra som helst. OT måste jag säga att förra året grät jag floder över hur skit majoriteten av bilarna inne på Elmia såg ut. Skitsamma med en "vanlig" bil men skall det ställas ut kan det väl ändå göras ordentligt?


jävlar vad jag älskar min bil nu,det var ju hur kul som helst å vax/polera nu med maskin,trodde aldrig att ja skulle lyckas så bra,tog även vinter bilen ett varv för å lära mig,ska lägga ut bilder så ni får se:)


Tack för alla svar. känns som jag ska börja köra med den dubbel trissiga maskinen för att lära mig, sen kan man avancera lite mer. men går det att polera nu när det är omkring 10 grader ute? eller ska man vänta?


om du har möjlighet att hitta något ställe där det är lite varmare så är det bra Tror det står att det ska va 15-25 grader på mitt polermedel.


vad tycker ni,gillar att få kommentarer:P


Snyggt polerat Den är riktigt blank ock fin.Jag kör muskelpolering jag hehe Vax on vax off med hand krafft.Vi kör inte med maskin utan förhand.Vi ser det som ett träningspass hehe att få gnida gnida. Mvh//Chrille


till (chrillesnakeman), det är juh trots allt 13 år gammal lack på min bil.. din är juh alltid ny lackad:P


jävligt bra puts på den 850:n Bjelke. Ska se om jag får upp någon bild på min ihelgen. Polerade den för några veckor sedan och blev jäkligt bra



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka