Oliv eller rapsolja?

Hur går det med lacken? Fästet till backspegeln är blekt plast men kåpan på spegeln är lackad, kommer lacken att paja?



Svar på inlägget: Oliv eller rapsolja?



fundera också på de och med värmepistol kan man få ett kanska ojämt resultat :S


Det kan bli bubblor tror jag


Ingen idé att testa känns det som. Finns det något BRA medel som håller hyffsat länge till blekt plast?


http://bilpedantens-webshop.noxshop.se/ . tem_id=138


Det enda en olja kommer att göra är att ge en fet glansig yta som gör att det ser fint ut. På fråga om vilken olja du skall välja kan jag nog direkt säga att det inte lär spela någon roll om det är olivolja eller rapsolja. Jag vet inte exakt vad det är du tänkt fräscha upp men för svarta/gråa lister finns ju svart/grå vinyl som är som en skokräm man stryker på. Det är rätt praktiskt. Finns på Biltema och heter "svart vinyl".


Concept Vista fungerar perfekt... Markera dock lacken innan du drar över listerna, det gjorde inte jag och det ångrar jag nu efterhand.


för att svara på första frågan, båda oljor fungerar, men olivolja verkar enligt mig sitta kvar längre, /850 ägare som smörjer listerna varje vår.


tack så mkt för alla svar jag provade med rapsolja då det var de enda vi hade hemma, får se hur länge de sitter kvar


Jag använder lacknafta och motorolja som jag blandar 50/50 jag gnider in det med en tvätt svamp det blir väldigt bra för stunden





Måste sticka in med en till fråga här. Om man smörjer in någonting med t.ex. olivolja, sätter det sig på plasten eller börjar det rinna ner på lacken vid en tvätt t.ex? Dum fråga kanske.. Mvh Spelis - nyvaken och bakis..


Avfettning borde ta bort olivoljan, däremot så är det ju rätt svårt tvätta bort olja med bara vatten.


Det rinner inte vid tvätt, men om man lägger på för mycket så rinner det ner direkt.


En liten fråga förresten... Går det att köra med olivolja på dörrhandtagen, suger de in det eller kommer man bli flottig om fingrarna varje gång man ska in i bilen?


Okej, ska nog testa detta.


http://www.waxdog.se/product.php?id_product=24 sjukt bra och håller länge


Testa Meguiers Gold class Trim detailer, billigt och väldigt bra och lätt att stryka på utan att det kladdar. Det negativa med denna är isåfall att du får göra det ett antal gånger per år ifall du vill behålla listerna som nya... Titta på min s40 för resultat... mvh



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka