Motverka imma på rutorn?

Nu i vintertider, så är det säkerligen mer än jag som har problem med att det blir ganska så mycket imma inuti bilen, på precis alla rutor! På vindrutan och främre sidorutorna så försvinner ju det mesta ganska så lätt, men inte allt! Och på sidoruterna bak, och bakrutan har jag stora problem med att få det bra! Min fråga nu är, har ni något bra tips på hur man ska motverka detta problem? Är ganska frustrerande att köra runt med defrostern igång alltid, och den tar all is på utsidan, men imman på insidan tar den inte ordentligt! Vet om att på moppetiden, blev man rekommenderad att köra med diskmedel på visiret, fungerar det för rutorna med? Och isf, hur ska det blandas? Hoppas på bra tips, då jag vill slippa detta nu! Mvh Marcus



Svar på inlägget: Motverka imma på rutorn?



jag vet, jag har samma problem, men jag har kommit på att om man alltid har riktigt rena rutor (både på in- och utsidan) och ordentligt med fläkt(vilket ju inte är så roligt ): ) och rätt inställning borde det iallafall hjälpa lite, men jag tycker att alla bilar borde ha som volvo v70, ett litet ventillationsaggregat vid sidan av bakrutan, men som sagt så finns det inte så mycket att göra åt saken, man får bara vänta på sommaren!!


Tvätta rutorna riktigt rena, prova sen att torka igenom med sköljmedel, sånt man har för att göra tvätten mjuk med.


Köpte en "anti-im-duk" till lastbilen... torkade rutan med den när den hade immat igen totalt... sen dess så har jag aldrig haft några problem Köpte den på min lokala Meca verkstad för 25 kr... tror det kan ha varit turtle..


raklöder funkar det med. klada på å torka sedan av. blir nån slaks hinna som hlr iman borta;-)


Låter som ganska bra tips! Får se om jag kan hitta något varm ställe att köra in bilen på så jag kan tvätta av alla rutor, för som det är nu så lär jag väl ha tjocka isbeläggningar på insidan annars!


finns anti im spray på feltema också


kör full värme på golvet.... öppna rutorna lite granna gärna allihop.. upprepa detta lite då o då så drar du ur fukten ur bilen.. funkar kanon på tjejens 945 iaf...


Som många säger handlar det bara om att få omsättning på luften inuti bilen. Mycket blås (och gärna värme) på fläkten och öppna ett fönster bak lite lätt så ska det inte vara några problem!


Problemet på vintern är ju att man drar in en massa snö som smälter och så har man en mindre sjö på gummimattorna som gör att det konstant finns fukt i bilen. Har faktiskt letat efter ett bra imskyddsmedel då jag tyckte biltemas funkade sådär. Får leta lite till





det hjälper också ganska bra om man tömmer sjön där inne i bilen, märkte jag igår


ställ in bilen över natt i garage med en stor kupefläkt i så ska du se att de blir torrt inne i bilen o imman försvinner, sen torka gärna med en "anit im-duk"


Nån som testat Aquapel Anti-Fog ? http://www.waxdog.se/product.php?id_product=77 Har kört tidigare med http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Ovrigt/Imskydd/ men det funkar sådär.


Anti-fog = anti dimma. Han som översatte den där måste ju ha hål i huvudet ?


Vad jag ser så heter det så på flaskan...och det är väl ett brittiskt eller amerikanskt märke, Aquapel? Får googla lite Och efter googlingen: Translation of: fog English entry word fog Swedish translation bli dimmig, bli immig, imma igen (verb, intransitivt)


Jag ställde in två torrbollar i bilen innan vintern och har inte haft imma på insidan en enda gång (förutom om man stänger av fläktarna och flåsar på såklart) Har inte haft den minsta tendens till fukt eller imma inne i bilen sen dess



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka