Parkeringsskada

Idag när jag skulle hämta min bil så märker jag att bilen som parkerat bakom mig har ställt sig kloss emot min bakdel på bilen... Hans reggplåt har skrapat upp ett långt märke längs kanten (se bild). Blev även lite fler repor som inte syns på bilden. Vad kan man göra åt det här, jag åkte förbi en lackfirma och de skulle ha drygt 2000(?!) för att fixa till det. Värt att notera är att jag har i princip tummen mitt i handen när det gäller mekande och liknande så att hålla på pensla med egen lackpensel och slipa är nog inget jag kommer försöka mig på, speciellt när det inte är mitt fel och jag inte behöver stå för skiten. Grejen är att jag känner killen som gjort det och vill ändå komma undan så billigt som möjligt för hans skull. Följdfråga: Man kan se på bilderna att det är lite små lackskador överallt som ser ut att ha fått lite rost i sig, vad kan man göra åt dem? Bild: http://img715.imageshack.us/img715/386/ . ringad.jpg



Svar på inlägget: Parkeringsskada



Svårt att se på bilden, men har du provat att gnugga bort det för det första?


Jag försökte gnugga bort så mycket smuts som möjligt innan jag tog bilden men det här går inte bort. Det är inte rester från hans bil utan det är borta lack på min bil.


Ah okej, ja då är det alltså en djupare repa helt enkelt. Surt. Har det gått så djupt att det är nere på plåten?


Som en totalt oerfaren person kan jag inte riktigt säga det säkert men om man drar med fingret över så känns det inte allt för djupt.


Hm. Okej. Hur, och vad använde du för att gnugga?


En lite grövre tvättsvamp med lite bilshampoo


Du har inge polermedel hemma? isåfall kan du nog få det där riktigt bra!


Du kanske skulle ha provat med lite grövre medel än shampoo. Prickborttagningsmedel eller liknande?


Gör om gör rätt helt enkelt, kan gå ut och prova. Återkommer. Ska se om jag hittar något poleringsmedel också.





Bara att prova och hoppas på det bästa.


Sprutat på lite prickbort och tvättat en gång till med shampoo, hittade inget poleringsmedel tyvärr. Med ögat ser det betydligt bättre ut och jag kan inte ens se några skador längre. Håller på ladda kameran men det känns bara pinsamt att kräva att han ska ersätta skador man inte ens kan se med ögat.


Prova att titta från olika vinklar, beroende på hur ljuset faller på bilen. Men du kan ju ha haft sån tur att det bara skrapade lite på ytan och egentligen bara går att polera bort.


Har tittat från olika vinklar med ficklampa och fotat med blixt men det är inga synliga skrapmärken längre. Det syns ytterst lite men känns som det är utanför "kraschzonen" så det är nog något jag eller förra ägaren lyckats med.


Kanske problemet är löst då? Hehe.


Lite skrubbning gjorde jobbet, har skrivit till kompisen att han inte behöver betala något. Tack för hjälpen!


Skulle NI (Mack & Ajonsson) vara snälla och uppge vad för "prickbort" respektive "polermedel" ni använt/använder? Är nämligen intresserad & testa lite själv på en del av bilen! Ps. Hoppas de löser sig med lackskadan -Ajonsson- !


Mac 124 prickbort finns på statoil bland annat. polermedel beroende på hur skadan är så finns menzerna polermedel som är lättarbetade. köps på t.e.x bollnäs bilvård.


Tyckte du sa det mesta här faktiskt, hehe. Prickborttagningsmedlet är dock av nåt annat slag det jag har använt, men finns ju några på marknaden.


-Martinn- > Tackar! Skall svänga förbi Statoil el. OkQ8 och köpa en sådan & testa..... Skall nämligen polera&vaxa bilen nästa vecka & vill få bort alla små prickar runt kofångaren & hjulhus.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka