Hur få bort superlim från lacken

Limmade fast en täckbricka för de gamla antennhålet på bilen tyvärr så kom de ju lite lim på lacken hur ska jag få bort det utan o skada lacken???Svar på inlägget: Hur få bort superlim från lackenFick själv superlim på dörrpanelen.sånt som torkar på 10 sek. finns det nåt bra att ta bort med??


kan gå med thinner. men va försiktig du kan även förstöra lacken.


det beror på vilket lim du använt. är dte något sådant där starkt jävulskap som torkar på nästan ingentid alls, så får du nog inte bort de tyvärr:S har provat många saker, våtslip, diverse starka medel me döskalla på;) å polerat.. Men fortsätt att försöka:)


Försiktigt med thinner lacken tål det i "lagom" mängder om du inte gnuggar för mkt.. (och så får du pollera efteråt för lacken blir matt), eller fin på handen med ett rakblad, men då ska du ta det riktigt försiktigt! Alt. är väl våtslipa och sen pollera.


Vad var det för sorts lim du andvände? lite bilder så ska vi försöka lösa detta


va någe starkt skit som torkar snabbt på typ 10-20 sek Lägger upp en bild inte den bästa då de är mörkt men lite går de o se


Du kan antingen använda 1. Lahegas Herofix Nr.49 eller 2. Förtunning som finns att köpa hos närmsta lackeringsfirma Vilken du än väljer så tar det bort det Mvh Stefan


Prövade just med förtunning men de tog inte bort det kanske gjorde jag fel drog på de med polertrassel man vill ju inte skrubba med en borste precis eller?


hej det finns ett medel som heter cyanofree ( scantech heter tillverkaren ) det löser alla superlim på alla underlag även fingrar och dylikt har använt detta själv och löst upp superlim ..

Var hittar man detta då?


Ja hittar hemsidan o produkten men inte var de säljs? skickade ett mail till dem så får vi se


bästa sättet som finns på sånna här tråkiga misstag är ett enkelt vasst rakblad som man skrapar bort limmet med låter dummt men prova så ser du/ni att det funkar kanon ta det bara försiktigt skulle du råka matta ner klarlacken kan man ju bara polera upp ytan lite. skulle det finnas ett medel mot superlim så löser det garanterat upp lacken oxå...


eftersom cyanofree funkar på fingrarna med så löser det nog inte upp lacken:)


Vart köper man de då? Finns det inget liknande hos typ, jernia, biltema, mekonomen färgtorn eller något?


Bumpar upp med tips.. fick själv superlack på fronten igår, det stelnade på 5 sekunder, han torka bort endel.. men det såg förjävligt ut efteråt. Några timmar senare eter lite tips osv så verkade enda lösningen vara att våtslipa och polera efteråt. Men jag provade massa avfettningar osv och kom fram till att aceton fungerade skitbra, det tog bort all superlim som vart kvar på fronten. Efteråt polerade jag lite så nu syns det inget alls. Om jag vet rätt så brukar tjejer använda aceton för att ta bort nagellack hehe


Fan vad kassa ni är på att stava


hahah har du rätt iBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka