Turtle Wax Extreme - hur bra är den?

Som medlem i OKQ8 så har jag fått 25% rabatt på samtliga produkter i Turtle Wax Extremeserie, och eftersom det är dags för mig att inhandla nytt schampoo (har tidigare kört med Ultima) så blev jag ju intresserad. Jag är ute efter ett schampoo innehållande vax för vardagligt/veckotvättande och har tittat på Meguair's Ultimate Wash and Wax, men hur står sig TW Extreme mot detta? Enda produkten jag testat ur TW Extremes produktserie är Pre Wash-T (kallavfettning) och den är ruskigt bra, men hur är schampoot (och övriga extreme-produkter)? Erfarenheter någon? Anledningen till att jag slutar med Ultima är pga att det är för dyrt för en hobbytvättare som mig. Väääldigt bra schampoo, men för dyrt.



Svar på inlägget: Turtle Wax Extreme - hur bra är den?



skulle själv ALDRIG använda Turtle wax produkter på mina bilar


+1 Bebben; Om du funderar på Meguiars ist .. Köp det!


Turtle schampo finns billigt ibland på Dollarstore. Jag kör med biltemas. Jag själv märker ingen större skillnad mot för dyrare schampo.


Den är Extreme bra:) Nä, den kan säkert fylla sin uppgift. Skillnaden mellan proffs prylar och konsument, är som allting annat att man kan fövänta sig mer av konsumenten. Både vad det gäller att leta upp rätt produkter för jobbet och att inte hitta på nått rackartyg:) Jag skulle rekommendera att du kollar lite proffsprodukter, och när du funnit det du söker köper du en 5a, så har du sparat en bra slant:) MVH/ Nicklas


Jag kör med Meguiars, jag är inget proffs men jag tycker det är grymt bra.


Meguiars Wash & Wax är bra och då det rä så drygt så blir det heller inte så dyrt.. Är nog svårt att hitta ett schampoo som gör det jobbet för dom pengarna!


har provat många shampon men det finns ett som jag tycker sticker ut och är min klart stora favorit: Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner http://www.waxdog.se/product.php?id_product=150


Okej, inget TW Extreme för mig då. Synd, hade hoppats på att de kunde överraska positivt som de gjorde med sin kallavfettning som jag nämnde tidigare.


diskmedel är väl de bästa! 25kr och blir garanterat rent! skummar och lyfter av allt som heter skit!





Möjligt att så är fallet, men här är varför jag helst inte använder diskmedel. Sen vet jag att det är stor skillnad på bilschampoo och bilschampoo - Ultimat var väldigt mycket bättre än t.ex. Turtle Wax ZIP (deras billigaste). Men så är det ju priset också... ;-)


Turtle har bra produkter i relation till priset(har provat annat men återvänder alltid till orginalet), när det gäller shampoo så är det viktigaste egenskapen att det blir rent av det. Det är ju också bra med en viss löddrighet eftersom det då känns mer användarvänligt och ett vaxschampo är ju att föredra. Det är bra om det också räcker en stund dvs att man inte behöver en halv flaska för varje gång man tvättar Sedan spelar schampots märke mindre roll, meguire har ju ett överdrivet ikonstatus som de måste förvalta vilket är dyrt. Därför måste de ju också ta bra betalt för sin produkter utan att de för den skull alltid är bättre. Så, köp ett hyggligt schampoo(ok:s fungerar alldeles utmärkt)...använd avfettning om du bara är tvingad och just på det ställe inget annat fungerar.....vaxa med jämna mellanrum( mindre slit) så kommer du att bli mycket nöjd med ditt bilägande och antalet svettdroppar kommer att vara lägre samtidigt som du kan lägga pengar på något annat istället. trevlig sommar


vad är det för fel på turtle nu då ? dom har ju bara funnits i hur många år som helst.. har andvänt deras vax på min egna bil och det funkar hur bra som helst. sen kan ju riktiga bilvårdstekniker säga vad dom vill det är fortfarande inget fel på turtle.


Det beror ju på vilka krav man har, sen har ju alla olika tycke och smak. Jag säger inte att allt från turtle är dåligt men tyvärr så används mkt silikoner i sk mackprodukter, vilket är otrevligt på många sätt, både vid eventuell omlack, men även användarmässigt. Det finns i princip inga proffs som jobbar med turtle, och de som gör använder deras proffslinje. Oavsett vad du tror finns det en anledning till det. Marknaden styrs mkt av vanor och mördande reklam. MVH/


Dotzie: har du provat Meguiars NXT Car Wash? Mer prisvärt shampo är svårt att hitta och du kan då iaf inte påstå att det är dyrt! Doserar du det rätt så kostar en tvätt inte många kronor!


har testat turtle claybar kit och de funka över förväntan! är ingen turtle fantast i vanliga fall men ville testa clay och priset var rätt


Jag har bara Ultima-schampoot att jämföra med, men det är avsevärt bättre än TW/Biltema/OKQ8/Shell m.m. i det avseendet att det krävs en mindre mängd schampoo, det löddrar bättre, mindre friktion mot lacken och slutligen att det rengör bättre i färre moment. Meguair's som jag refererade till i första inlägget har jag fått till mig ska vara väldigt likt Ultimat, men till halva priset (i stort sett) så det är därför jag är intresserad av just det.


Ok, då kan det ju finnas anledning att byta isåfall..


Jag håller med dig om detta...ett vanligt shampoo ligger nog inom ramen för ett vettigt silkonanvändande tror jag...det är ju värre med dessa snabbshampon och snabbvaxer.....och det värsta är ju dessa lackbehandlingar som kostar skjortan och där man dränker bilen i silikon med oljefilmslyster som resultat..


Och silikoner är farligt? Har sagts förr och tål att sägas igen. Att undvika silikoner för lackerarens skull e som att undvika asfaltsstänk eller lera. Silikoner är det bara lackerare som ska undvika för att inte riskera få in flyktiga silikoner i anläggningen. Men en bilägare har absolut ingen anledning till att oroa sig för silikoner.. Sen är det många bilvårdsprodukter som marknadsförs som siliconfria fast dom inte är det. Hadokk vet nog ett exempel iaf..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka