Bästa vaxet vad tycker ni?

Jag ha nyss köpt en poleringmaskin och tänka prova den..... Vilket vax skall jag ta? stå mellan Sonax o Meguairs vad tycker ni? Måste även köra rubbing före hört att Meguairs conpound skall vara kalas mor repor ocksåSvar på inlägget: Bästa vaxet vad tycker ni?Blir inte bättre än Meguiars, deras ultimate compound är underbar! MEGUIARS!!!


Ja som jag sakt tidigare Meguaiers men du verkar ju inte tro mig:(


Utan tvekan Meguiar's produkter!


Väljer du mellan dom två märkena så hade jag valt Sonax. Men det finns betydligt bättre produkter än så... Jag tycker att du skall testa Autoglym http://shop.bollnasbilvard.se/autoglym-m-25-1.aspx Super resin polish är en helt fantastisk produkt att börja med, så vida man inte behöver rubbing! Avsluta sedan med AutoGlyms HD vax. Du kommer inte att bli besviken. Produkterna finns hos alla Mekonomen butiker och större delan av AD kjedjan.


Får du säga något annat när du är sponsrad av de? Jag har aldrig provat meguiars polermedel eller vax. Men jag använder deras vinyldressing, odörborttagare, däckglans och fullkomligt älskar deras bilschampoo. Men när vi polerar så använder jag smartab's produkter. Vet inte om de är de bästa. Men jag tycker de har varit lättjobbade, gett bra resultat. Så man är väll lite feg när man väl hsr hittat någonting som fungerar! Jag lägger maguiars högre upp på min önskelista än sonax!


Sen är ju allting så individuellt vad man tycker är bra och inte.. Tror knappt de finns några riktigt "dåliga" produkter idag. Fast som de mesta så får man lite grann vad man betalar för. Jag började använda meguiars produkter efter att många andra märken och har hittills gillat alla deras produkter jag använt. Håller nog med down_ där... Man är nog lite feg när man väl hittat något man tycker fungerar bra


Lahegas bananvax som bilbolaget säjer nån som vet nått om det?


Kör själv med lahegas bananvax som topplager då det blir sjukt blankt dock tycker jag de är lite av ett bilhandlarvax, blir galet blankt men hållbarheten är sådär. Håller ca 2 månader eller ca 10 tvättar för mig så kör annat vax under som lackskydd.


Då tycker jag du ska vidga dina vyer och prova på Lahega eller Menzerna Smartab är snäppet bättre än Turtle, men längre än så skulle jag inte vilja gå Är så mycket silikon och filler i deras medel att det känns som att polera med matolja. Körde Smartab under tvång i ett år.. Aldrig igen, tog ju inte bort någonting. Gav bara en hemsk silikonblank yta

Är det bäst om jag polerar bilen med maskin.. sedan lägger jag ut vax för hand o polerar för hand eller ?


waxade min 9-5 föra sommaren med Meguiars ntx wax 2,0 och lät det ligga i ca; 24timmar vart galet blankt och det håller i sig fortfarande. otroligt lättanvänt och någon maskin behöver du inte till det waxet.


Chemical Guys Pete´s 53 är väldigt bra! Luktar underbart, lätt att jobba med. Wipe on wipe off -vax Meguiars Ultimate Liquid wax är väldigt bra också, lätt att applicera och torka bort. Luktar också gott. Håller riktigt länge. Kan med fördel underhållsvaxas med quick wax och deras vax-schampo. Också ett WoW-vax Testar just nu Sonax nya Ultimate wax. Lätt att applicera och torka bort. Får se hur länge det håller. Lite för rinnig konsistens men annars helt ok. Deras nya quick detailer är faktiskt riktigt bra. Om vaxet är lika bra så är det nytt rekord för vad som kan köpas på en bensinmack!


Menzerna är riktigt bra kika på reservdelsgurun ! Dom har bra priser på menzerna !! Men ska du ha vax så testa dodo juice !


Menzerna Power Lock Polymer Sealant är den stora favoriten. På en andra plats kommer Meguiars Ultimate Liquid Wax och på tredje plats kommer Armorall Extreme Shield Wax. Det sistnämnda från Armorall är extremt lättarbetat och direkt efter applicering är medlet redo att tas bort med en mikrofiberduk. Ger utomordentligt fin glans och är absolut mest prisvärd av alla. Dessutom räcker flaskan till säkerligen 30 vaxningar, om inte fler.


Av mellanpris segmentet tycker jag Meguiars NXT tech wax 2.0 är skit bra.


Jag har kört rätt mycket med NXT 2.0, bra vax! Men nu har jag testat grejer från Dodo Juice (Blue Velvet Pro) och Autoglym (High Definition + SRP). Dodo ligger på min Skoda. High Definitionen är det bästa vaxet jag testat! La ett lager inför Gatebil på polarens S2000: Lätt att lägga, lätt att ta bort. Glansen är sjuk, vattnet bara försvinner Svårt att få tag på över disk dock... /Andreas


Menzerna powerlock, blir ruskigt blankt och är väldigt lätt att både applicera och torka av:)


Kör med Meguiars:


Idag fick jag äntligen efter ett par timmars letande efter nya polertrissor prova mina nya menzerna produkter och är mera än nöjd trots att bilen redan var blank så fanns det en del tvättrepor, asfaltsfäckar och stenskott. Började med att slipa ner mina färgfyllda stenskott med 2000 papper (våtslipade). Sedan körde jag men hårda trissor och menzerna PF2400 (PO203) enligt etiketten. Efter det så körde jag med menzerna SF4500 (PO85RD) med medeltrissa. Avslutade med att lägga ett lager med menzerna Power lock polymer sealant som las på med mjuk trissa. Självklart torkades ytorna med microfiberduk mellan poleringarna. Kan konstatera att alla medlen var extremt lättarbetade och extremt lätta att torka av om man jämför med bla sonax hårdwax. Kan även så vitt jag ser konstatera att 99% av alla tvättrepor och sliprepor försvann och endast en glashal och spegelblank yta återstod. Jag använde en Biltema mussepiggmaskin och arbetade på MAX varvtal vilket kändes lagom vid tryck. Konstaterade även att det gick att bygga upp en ganska hög temperatur på lacken om man jobbade med ett lagomt tryck och hastighet Bilder kommer att läggas upp på mitt arbete så fort det är klart på mercan (vit bil) samt på min mors lagomt slitna golf. (mörkblå) Kom på att ja har ett par bilder. Dock svårt att visa på bild. Innan polering. Steg 1 steg 2. tyvärr har jag ingen bild efter att power lock medlet las dit men det blev ännu blankare Ska även tilläggas att denna skärm är den sämst lackade biten på hela bilen då den är bättringslackerad efter ett par nycklar vart framme och pillat Lackering gjort med sprayburk (multona) samt klarlack på sprayburk (vw) Fick äntligen tummen ur och ladda upp bilderna sen ja polera min mors golf lite bilder som utlovat Dessa produkter användes tillsammans med hård, medium och mjuka trissor bild före. bild före. bild före skillnaden den mörka delen är polerad. syns vid förstorad bild huven klar Klart notera att repan på dörren och skärmen är borta den på listen våtslipades innan polering blank fin golfBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka