Hur fan får man bort lackkonservering från Ditech ?!?!?!?!

har köpt en bil som är Ditech behandlad med JÄVLIGT DÅLIGT UNDERARBETE HUR FAN FÅR MAN BORT DET SOM LIGGER PÅ ?!?! ÄR VÄRME DET ÄNDA SOM GÄLLER ELLE?!!?!?!?!?



Svar på inlägget: Hur fan får man bort lackkonservering från Ditech ?!?!?!?!



Ring Ditech och hör med dom


det är ju för sent nu vill ha bilen fin tills imorgon har aldrig vart med om att något sitter så här jävligt!!!


du skämtar lr??


Polera ordentligt och sen är det borta.


nej jag skämtar inte !


frågan fick mig att tro det...du har/hade alltså ingen aning?! polera bort det bara! börja om från början så att säga..


har kört hela bilen med Fastcut och roterande med NO1 trissa anpassad till juste det medlet (Mitt mål innan jag visste vad som låg på var 13 18 33 NO1 serien från Lahega )


vanliga Vaxer förseglingar är ju aldrig några problem att få bort har jag märkt men det hära var något extra


Har vid ett par tillfällen stött på samma problem och då har lackskyddet varit kletigt så man sopar runt det.. Pröva att tvätta med prepsol om du har det och rengör trissorna ofta.. Lycka till! PS. Det du jäklas med nu är anledningen till att jag avråder från lackskydd på entusiastbilar...





Känns förjävligt iaf köpte bilen trodde att den bara var försäljningspolerad så visar det sig att den är ditech behandlad av en (amatör) såg bra ut sen kom solen fram och det vart missöde men hade räknat med en polering iaf men då visste jag inte vad som låg på .!


Jag förstår dig.. jag har svurit över samma sak som sagt.. Men det är bara att bita ihop å inte ge sig!


Som jag skrev i andra tråden så kör du förmodligen för snällt. vissa ditec behandlingar är hårda som berg, är ju därför man lackförseglar. I värsta fall så är bilen omlackad och polerrosorna som du tala om på bilvårdsforum, inlackade och då hjälper inget.


Polerrosor som är inlackade måste va ett världsrekord i hologram VM! Vad kör man med för att få så grova hologram så att nedslipningen inför lackeringen inte eliminerar dom?? Eller vem målar utan att slipa ner ytan??


Otålig i min väntan..


Har fått ett par bilar där man fuskat grovt med underarbetet.. Skit trist, men så är livet som rekondare, man slutar aldrig att förvånas över vilka pundare det finns... TS har iaf löst det med hårdare polering enl inlägg på bilvardsforum.se slutet gott allting gott :-)


Fast de hade ju varit spännande att veta hur man får hologram som inte går bort när man slipar ned inför lack.. / Larry Boy.. :p


Är det inte sliprepor från då någon slipat grunden dåligt, så kornen lagt sig fel, annars har dom ju blåst direkt på orörd klarlack? Det skulle iof inte förvåna mig:P Som Larrpa skriver låter det mystiskt och aningens unikt om det är så illa. Jag undrar vad dom som lagt dessa Ditec behandlingar gjort för magiskt, har oxå stött på detta någon enstaka gång, mkt fascinerande faktiskt. MVH/


Thinner? :p



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka