Bättringslacka huv med bra resultat,möjligt?

Har fått stenskott på främre delen av min motorhuv,även någon på bagageluckan också. Går det att bara bättringslacka det området som är skadat med bra resultat eller kommer det synas mycket nyans skillnad? Använder givetvis original metallic lack samt klarlack,tänkte ev avsluta med polering av hela helvetet sen,någon som testat eller är det bara att lacka hela skiten?



Svar på inlägget: Bättringslacka huv med bra resultat,möjligt?



Upp med bilder så hjälper det enormt. Vilken färg har bilen? MVH/


Slipa ner området på huven, lägg ny grund och lack. Försök "fejda" ut lacken i kanterna lite snyggt, så det inte blir en skarp kant. Lägg därefter klarlack över _hela_ huven. Då blir det bäst resultat gällande färgskillnader mellan det nylackade och gamla lacken på huven. KAN dock bli färgskillnad mellan hela huven och skärmarna. Men det KAN också bli väldigt bra. Så gör vi på jobbet med bra resultat iaf. Beror nog lite på hur skillad man är med sprutan Sen kanske du måste göra en rejäl polering av resten av bilen för att matcha resultatet mellan nylackad huv och skärmarna som inte är nylackade


Bilen är Alusilver metallic,färgkod Y7M om jag inte minns helt fel. Ska försöka ta någon bild under helgen och lägga upp. Slemrotta:Något tips på hur man får till övergången mellan den nylackerade delen på huven och den gamla? mest det jag är fundersam på hur man ska bära sig åt för att få till:-P Tack för svar!


Du kan ju prova att lägga färgen tunnare och tunnare i kanterna


du tonar ut färgen liten bit ut på gamla lacken sen är de till att polera



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka