Rengöra golvmatta

Körde runt med några kompisar idag och en spillde ut massa vin på golvet bak. Tog ur gummimattan och torkade tygmattan torr. Behöver jag vara rädd att det fortfarande är blött under själva mattan, på plåten, så att de bildar mögel/rost? Hur sitter mattan fast, limmad? Och hur gör jag för att bäst och enklast få bort eventuella fläckar och lukt från mattan?



Svar på inlägget: Rengöra golvmatta



Hur mycket är "massa" ? men en klädseltvätt med rätt kem löser ditt problem och sålänge det inte är tokmycket så behöver du inte oroa dig för rost. Men mögel kan komma om fukten ligger kvar så lämna in den för klädseltvätt eller låna en maskin själv och gör rent.


Tack för svar. Vet inte, men hela golvet på vänster sida bak blev genomblött. Luktar vin i hela bilen nu. Skulle det kunna funka att göra rent med biltemas interiörtvätt på sprayflaska? Har inte råd att lämna in den eller hyra en maskin. Det är vitt vin och inga synliga fläckar.


Om du plockar bort instegslisten så bör du kunna lyfta lite på mattan och skapa en uppfattning om hur det ligger till. Sen kanske ställa dit en kupé fläkt som får stå o gå. Sist rengöra själva mattan. MVH/


Försökte plocka bort listen men verkar som att man måste ta bort hela baksätet för att få upp mattan. Ska försöka skruva bort baksätet senare.


Vad har du för bil?


Renault Laguna -97.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka