Nybörjare med Menzerna Power Finish.

Hej, Tänkte försöka mig på konsten att göra en schysst polering. Har köpt Menzerna PF som jag tänkt köra med en dubbeltrissad ClasOhlson maskin tillsammans med gula trissor. Min fråga är hur pass försiktig bör man vara med detta medel, första gången jag använder produkten och maskinen också för den delen. Något man bör tänka på innan man börjar, finns det risk att sabba lacken, hur pass vass är PF? Någon som har använt Menzerna Power Finish 2500 och kan uttala sig om hur pass försiktig man bör vara, man vill ju inte ha massa hologram och lackbränningar. Om jag polerar med PF'en kan jag då sprita bilen med Strovels fönster tvätt, saknar isopronol och vill inte tvätta om med tex hd-grön. Har även en flaska med Ultima Paint Prep, hur är den jämfört med Menzerna PF ? Tanken är att det ska läggas några lager med Ultima Paint Guard efter poleringen, har använt den tidigare och är väldigt nöjd. //Tankar och ide'er motages varmt.



Svar på inlägget: Nybörjare med Menzerna Power Finish.



näst intill omöjligt att förstöra lacken med dubbeltrissiga maskinen, oavstt polermedel, kör på bara.


Ultima Paint Prep är mycket snällare än Power finish, försiktig tycker jag personligen man alltid ska vara vid kanter. Power finish "kritar" även svarta lister så lite maskerings tejp på svarta plastlister är att föredra


Funderar nästan då om det inte räcker med Paint Prep på min bil, då det nästan är obefintliga med "större" repor, vill mest få upp lystern och djupet i lacken. Får köra PF på brors V70 som är i mycket sämre skick i lacken. //gärna mer tankar och idéer, motages varmt....


Det vill MYCKET till om du ska förstöra lacken. Har du ingen roterande maskin så kommer du heller inte få bort mycket repor. Endast väldigt ytliga repor som försvinner. Fungerar dock klockrent på en fräsch lack!


Funkar det även att använda ultima paint prep för hand? Läste en tråd om deras lackförsegling och blev klart intresserad att prova på min nya pärla, som inte har tillräckligt med glans från början tycker jag.


Ja det går men maskin är ju lite bekvämare. Finns på clasohlsson för typ 250kr nu såg jag. Kör med mjuka trissor. Paint prep är inte lackförsegling utan efterbehandlas


Jag vet att det är en polish, men jag undrade om det gick att använda för hand, då jag inte är intresserad av att köra polermaskin. Har sett andra "som kunde själv" som bränt skärmkanter och annat, så jag gör det gärna för hand.


Paint prep kan du använda för hand.


Lysande! Då är det bara till att avvakta till det finns åter i lager igen, så att man kan få upp lite bättre glans än vad jag har nu. Var inte någon dunderglans ens när jag fick den i slutet av jan, så det tänkte jag fixa själv.





Jag har precis polerat min bil med Ultima paint prep och "Olsson" maskin. Hade precis samma resonemang som du har nu. Så förra året polerad jag också med paint prep'en för hand I år testade jag med maskin, och var verkligen fundersam till om jag skulle våga köra just pga det du skrev. Kan varmt rekommendera dig att du kör med maskin, det blir så mycket bättre än för hand. Avslutade med 5 lager Ultima paint guard.


Verkligt fin glans du har på Volvon. Det var en riktig aha-upplevelse när jag tidigare idag fick nys om de här Ultimaprodukterna. Verkar sjukt nice.


Tack. Ja, Ultimat är verkligen lätt att jobba med, och bilen blir otrolig lätt tvättad. Har även lagt fälgarna med paint guard fungerar kanon. Har haft produkten på bilen under vintern, så det har blivit både Alkalisk och petrolium avfettning ändå så verkar lackskyddet sitta.


Lyckas du bränna en kant med mjuk trissa och en dubbel-oscillerande maskin får du ha VÄLDIGT mycket tålamod. Det är i princip omöjligt. Eftersom maskinen kostar ungefär lika mycket som en påse poler-ull så rekommenderar jag att du kör med maskin!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka