Lackstift - före eller efter poleringen?

Ska polera och vaxa bilen imorgon, tanken var att göra det idag men lyckades inte få bort alla däckrester och annat ingrott skit så ska köpa sån där lera, upptäckte vid tvätten att det var ganska många otäcka stenskott som måste fyllas igen med lackstift - ett sånt kommer jag ju däremot inte kunna få tag på imorgon. Så frågorna - kan jag polera och vaxa nu och fylla i med lackstift senare? - runt vissa stenskott är det även så klart klarlacksläpp, kan dessa "rivas upp" mer när man polerar? - någon som har tips på ett supermedel för att ta bort däckrester med utan att behöva gnugga ihjäl sig.Svar på inlägget: Lackstift - före eller efter poleringen?du har inte kikat på detta: http://www.chipex.co.uk/ ska tydligen se lite bättre ut än traditionella lackstiftskluddet.


verkar helt klart som en bra produkt, specielt om man har ställen med mycket stenskott. Har det på min bil på bakskärmarna (stensprut från framdäcken), det är flera hundra små små små stenskott på en yta på kanske 1x2 dm. Nu är detta inget som syns förutom när man torkar rent bilen efter en tvätt. Dom stenskotten jag ska "laga" är dom stora otäcka som det annars kommer komma flygrost i. Bilen är en "banbil" så det är funktion före utseende som gäller, men självklart vill man att det ska se så bra ut som möjligt Du anar inte hur mycket stenar/gummirester och annat bråte som kommer flygande på bilen när man e ute å kör på banan. Så någon som kan svara på min störta fråga? Kan jag polera och vaxa nu och sen bara fylla i stenskotten när jag får mitt lackstift?


Jag skulle lägga i stenskott innan polering. Finns risk att ditt wax innehåller silikon eller helt enkelt är för halt för lacken att fastna på och de vore ju tråkigt om stenskotten trilla av vid första tvätten


Lägg på stiftet innan polering, brukar kunna polera till så inte det syns lika mycket att man varit där och kletat med ett stift. Sen som tidigare nämner så kan det finnas diverse ämnen i vaxet som gör att färgen KANSKE inte fastnar lika bra. Lycka till!Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka