Tips om lackering av bil

Tjena! Tänkte att jag skulle lackera min 740 GL. Jobbar som lackerare på ett företag , dock målar jag oljecylindrar som är en helt annan sak. Vill bara ha lite tips o råd! Förbehandling, råd, vad man ska tänka på etc. Även hur många lager klarlack som kan tänkas behövas. Inte en aning om hur mycket man ska slänga på . Färgen jag använder tar jag från mitt jobb och är en industrifärg, men ska fungera enligt andra. Även viskositeten på färgen vad den ska ligga på när man lackerar en bil, eller om det helt enkelt är en smaksak. Våran vi använder ligger på ca 60 sek. Tack på förhand! Vet inte om jag lagt tråden rätt så mod får gärna ändra om det är fel



Svar på inlägget: Tips om lackering av bil



Anyone ?


Nu antar jag att du kanske redan har lackat bilen? Annars finns det ett bra forum för lackeringsfrågor: http://www.lackering.forum24.se/ Nu va det länge sen jag själv lackade någon bil och använde mig av viskositetsmätare men har för mig att viskositeten ska ligga runt 16-17sek. Dock ingenting jag kan ta gift på :-) Se till att göra ett bra grundjobb så slipper du irritera dig på någon dålig spackling, sliprepor eller att rost kommer tillbaks efter att du har lackat. Ska du slipa spackel så gör det helst för hand med slipklots, då det är svårt att få det jämt och rakt med maskinslip om man är ovan. Det kan vara värt den längre tiden det tar att slipa för hand.. Var även noga med rengöring innan lackering, både bil och lokal så du slipper damm och annat skräp i färgen! Vet inte vad det är för färg du tänkt lackera med men om det är en Solid färg utan metallic så behöver du inte lägga någon klarlack om du inte absolut vill. Men ska du klarlacka så borde 2 lager räcka, lägg en tunn dimma (klibblager) innan första lagret så minimerar du risken för rinningar. Vid lackeringen tänk på att lägga ca 50% överlapp så du slipper få en randig bil när du är klar :-) Läs igenom forumet jag länkade och läs ordentligt på färgburkarna om torktider, blandningsförhållanden och liknande så ska det nog gå bra!


Tackar för svaret! Lackerade aldrig min 740 GL , men nu står min BMW 318 på tur! Här är projekttråden: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=245896 Ska absolut kolla igenom forumlänken du skicka! Vad ska jag rengöra bilen med efter slipning? Bara spola av med vatten?


Nej vatten ska du inte använda! Helst ska du ha en riktig tvättförtunning som är fettlösande och dessutom dunstar bort fort, tvättförtunning är lite snällare än vanlig thinner. annars går det även med typ thinner eller T-röd också. blöt på och torka med trasor tills det är rent, sen tar du en "klibbduk" för att få bort dom sista dammpartiklarna, allt detta finns hos färghandlarn.


thinner, bromsrengöring ,silicone bortagning funkar också bra Sen har vi någon aceton här hemma som fnkar bra, ska dock inte funka med alla sorters aceton lägg gott om tid på underarbetet så blir de bra



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka