Torka bort polermedel?

hur mycket medel lägger du på?



Svar på inlägget: Torka bort polermedel?



svårt o beskriva men lägger på så att medlet täcker ytan där jag polerar, drar ut medlet med maskinen sakta innan jag kör på o kollar så jag har medel överallt. Lägger inte på alldeles för mycket om du syftade på de.


Har hållt på 1h med bara mmotorhuven nu. Är fortfarande inte nöjd, iger upp snart..


sj lägger jag på 3 klickar lika stora som ärtor på varje polertrissa, för mycket brukar aldrig bli bra.


Kör ut det väl och kör sedan direkt på med blåkork..


Sen är det ju så att alla polermedel inte funkar på alla lacker. Vissa lacker kladdar vissa polermedel på tyvärr. Ibland kan det funka att blanda lite:) För att få av det och börja på nytt, kan du ju alltid sprita (tröd funkar i brist på IP) MVH/


när du polerat bilen så lägger du på avfettning (ej stark avfettning) och sen direkt utan att spola av bilen tvättar du den med schampo och svamp. därefter spolar du av bilen, o torkar den samt vaxa!


Vi har tränade armar Nu kan jag ju inte 3M produkter. Men det märket jag kör med innehåller både medel som knappt efterlämnar något spår alls efter sig och medel som man får torka som en dåre för att få bort. Kan tänka mig att samma gäller 3M? Som kaptenen skriver så kan man fukta en fiberduk i sprit och torka, det underlättar en hel del. Ta gärna en bild på problemet.


byt medel funkar också... jag gillar inte alls 3m pga just det... deras vax (rödkork) så är man tillbaka på scratch efter vaxen då man får gnugga så hårt så man repar skiten igen... Meguiars MirrorGlaze är underbart att jobba med...


Då har du nog lagt på tok för tjockt lager. Tunt lager som torkas bort så fort det torkat, perfekt





har provat alla tjockleckar på dessa lager, men håller mig till medel som är lätta att torka bort oavsett tjocklek, tex meguiars och det är allmänt känt att det skall torka så länge som möjligt, låta stå över natten tex, lägg rödkort å låt stå övernatten... ... ... det ända som funkar efter det är ffs slippapper


Ja man ska köra det man trivs med!


micro fiber duk !!!! köp de på ica eller konsum eller var som helst!! de använder jag, de är kanon! att tvätta bilen efter du polerat den ska man väl egentligen inte göra?! inte med avfettning iaf.. jag har rekondat bilar i flera år och kör micro duk, de är kalas bra! testa det!


hjälper inte med microfiber på 3m, mina dukar kostar 100:- st å inte ens dem biter på 3m


Tvätta efter grovpolering spelar ingen större roll. Tvätt efter finpolering/lackskydd är dock värre. Grövre poleringar efterlämnar ju polerdamm precis överallt. Mycket bekvämt att tvätta bilen då.


jo de är väl sant, trodde de var efter man gjort allt, därför ja reagerade så.. brukar bara spola av dammet med vatten isåfall men men.. micro duk är fint.. tar ju upp allt


Konstigt nog så var det iprincip bara på motorhuven som det var sådär. När jag provade på en dörr vart det mycket enklare. Var något speciellt med motorhuven och på vissa andra ställen. hade även ett annat polermedel ifrån hamron som jag provade med, samma visa där också. provade faktiskt med en sån där microfiber duk också, lite blötad visst gick de lite enklare och få bort med den feta hinnan försvinner inte riktigt. Tvättade bilen noga innan, med avfettning samt shampoo! aja, nu är bilen helpolerad ialf och den är blank och fin. Får se i solljuset om jag fick bort dessa störsamma rosor o liknande som syndes då, polerade mestadels för att få bort det men även för att få upp glansen yttligare! slängar upp en bild senare..


du ska avfetta och tvätta efter du polerat då får du bort polermedlet jätte lätt! glöm inte och vaxa, då de tar bort lite polerrosor!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka