Laga rost

Hej, jag ska laga rost. Men har ni några förslag på vad jag kan laga med?. Tack!Svar på inlägget: Laga rostBehöver hjälp snabbt!


Beror på vad det är som ska lagas. Stort hål eller bara ytrost?


Stort hål. Samt lite ytrost!


Vart sitter det stora hålet? Vad har du för bil? Ytrost blästrar du helst bort. Sedan målar du på lite rostätare för att säkerställa dig om att alla rost partiklar är borta. Spackla sedan ytan. Slipa ytan så jämn som möjligt. Spruta på grundfärg låt torka. Spruta på orginallack (spruta eventuellt klarlack om det är mettalic lack du har). KLART. Detta var en väldigt enkel beskrivning. Men man blir inget proffs med det samma, så det är övning som gäller.


Jag har ingen bläster.


Då får du slipa.


Är det någon speciella slippapper jag ska slipa med? -För att ta bort rosten -För att slipa ner spackel


Gå in på denna sida så får du svar på allt. http://lackguiden.forum24.se/


Okej, vilken rostbortagare rekommenderar du?

Denna tex. finns i närmaste välsorterade biltillbehörs firma http://www.jula.se/rostomvandlare-125-ml-001998 Den har jag använt många gånger och har fungerat utmärkt.


Okej, så jag har på sådant. Har på spackel, slipar ner spacklet. Och har sedan på färg?


När det gäller stora hål är det oftast svetsning som gäller. Eller att byta ut en hel skärm om det nu är det som är genomrostat. Det går ju förstås att fusklaga geom att skära bort runt rosthålet. Limma fast alumiumnät bakom hålet och sedan glasfiber spackla över nätet. Det beror på hur nogrann du vill vara. Detta kan man tex använda http://www.jula.se/aluminiumnat-504712


Jepp! grundfärg sedan orginal lack Blir det sedan rinningar efter lacken kan man alltid våtslipa och polera upp ytan efter det.


Jag kommer slänga dit en plåtbit, och svetsa. Ska jag ändå använda rostätare på det?


Nej! bara du skär bort allt som är rostigt så ska det gå bra.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka