Neutralisera citronsyra som jag tillsatt i motorutrymmet för att få bort ytrost?

grönsåpa eller hand diskmedel neutraliserar det citronsyra? blanda citronsyra och vatten och spruta över motorutrymmet för att lösa den rost som finns:) men citronsyran får ju inte vara kvar utan att neutraliseras för då riskerar man ju att de börjar rosta istället så måste ha något som neutraliserar den ?)Svar på inlägget: Neutralisera citronsyra som jag tillsatt i motorutrymmet för att få bort ytrost?Måste ju vara nått som är basiskt för att neutralisera ett ämne som är en syra. Ammoniak tex. eller någon avfettning kanske som fungerar. Bakpulver å vatten borde lä fungera i värsta fall om du inte hittar någon kemi-produkt som passar.


Tror denna kan vara intressant för dig att läsa; http://forum.pingens.se/viewtopic.php?f=7&t=11


Jill: det där verkade ju vara en bra lösning för att lösa rost^^ Pukadjuret: men handdiskmedel eller såpa kan inte de neutralisera citronsyra, fått för mej det, är inte det basiskt? Var någon som skrev att målarsoda och maskindiskmedel neutraliserar citronsyra men är inte handdiskmedel eller såpa ungefär liknande som maskindiskmedel?


kanske mac prick kallavfettning neutrraliserar citronsyran? eller avd den heterBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka