Flammig huv, tak & baklucka

La hela lördagkvällen och för- & eftermiddagen idag på puts med polering och vaxning nu när bilen ska ut till försäljning i veckan och ser idag till min fasa att både huv tak och baklucka blivit flammigt FÖRBANNELSE. Vax ligger redan ju på, ska jag ge mig på en runda polering till imorgon kanske för hand för bättre och nogrannare resultat?



Svar på inlägget: Flammig huv, tak & baklucka



dom delarna är mest utsatta av solljuset. Maskinpolering är ett måste går ej att få till en bra finish förhand Man brukar säga att lacken är död. Går att polera upp med resultatet blir aldrig bra. Mattas ofta ner eller blir flammigt efter något dag Mer lite tur och många timmars polering så kan det hålla längre vad använder du för medel/maskin när du polerar ?


Polera med en maskin blir mycket bättre resultat. Polera av det som ligger på nu tvätta bilen i skaplig varmt vatten i högtryck runt svartalister samt i veck. Sätt sen på en helt ny polertrissa på maskinen ladda en blomspruta med rent vatten några snabba pumt tag över en yta på c:a 30×30 polera nu av detta tills det blir tort. Är det fortfarande flammande på det igen. Ett grymt terapi arbete men kan lova det blir snyggt.


Vetifan någon billig skräpmaskin använde jag, körde med maskin nu för första gången, gjort innan bara för hand och polerat med bättre resultat fast det tar ju en hel dag hehe


Och någon typ av rubbing innan vaxningen


Resultat blir då detsamma skräp Har en dubbelhuvad biltema maskin hemma den gör jobbet fint på gammal solid lack Medel brukar jag köpa ifrån prorecond


Finns ingen lack som är död och bara är fin nån dag! Troligen är det hologram men för att kunna ge dig ett vettigt svar så måste du berätta mer.. Vad körde du med för maskin, medel, vad är det för bil osv osv.. Vatten bör du undvika då det kan ge rejäla hologram och behöver man använda vatten så är det en indikation på att polermedlet är av dålig kvalitet..


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?pid=2175448 har själv polerat flertal röda bilar och vissa går helt enkelt inte att rädda. Efter polering så blir dom matta och fula inom en vecka


Körde en gång till med riktig cleaner för hand och resultatet blev klart bättre, använda rubber innan. Röd flaska kan ha varit turtle? osäker och för lat för att kolla!


Tjena Jocke! Konstigt att jag aldrig stött på nån sån bil efter mina år i branschen och alla bilvårdare jag kommer i kontakt med. Vad har du kört med för medel då??



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka