Nån idé att rostskyddsbehandla en Supra från -88?

Jag har läst olika forum och sett olika svar på denna fråga men kan ändå inte komma fram till om jag ska ringa och avboka tiden jag beställt för rostskyddsbehandling av min Supra från -88. Det är mycket pengar som man såklart kan ha roligare för, tex köpa nya fälgar, och vissa verkar mena att det inte ens är någon idé med rostbehandling över huvudtaget. Bilen är i rätt bra skick och har enligt tidigare ägare aldrig varit vinterkörd. Då jag bor på västkusten och inte har råd att byta bil efter årstiden så tänkte jag att det var bäst att få den behandlad innan jag använder den i vinter. Men med en bil från 80-talet får man såklart räkna med att den inte är helt rostfri. Det finns några försök till behandlingar i dörrkarmarna och det finns små synliga rostprickar under dörrarna. Undertill ser det mest brunt ut. Jag vet inte vad som är smuts och vad som är rost. Förhoppningsvis mest smuts. Men avgassystemet är rätt rostigt och det borde väl tala för att resten av underredet är det också? Annars är karossen väldigt fin och är omlackerad för ett par år sedan. Så jag lurar på om man inte ska lägga pengarna på lackkonservering istället egentligen? Jag vill såklart kunna köra med bilen så länge som möjligt och med tanke på det kan väl en rostskyddsbehandling aldrig vara fel? Jag åkte till en firma som sysslar med sånt och har gott omdöme och bad dem titta på bilen. Han hittade en del dolda angrepp som jag aldrig sett och menade att det är idé att göra behandling för att förlänga bilens liv. Men så är han ju även en säljare som säljer sina tjänster så vad skulle han annars säga. Egentligen är detta en fråga som är omöjlig att svara på då ingen som rostskyddar sin bil vet vad som skulle hänt om man INTE hade gjort det, och tvärtom. Skulle varit intressant om någon hade haft två exakt likadana bilar och rostskyddat den ena och inte den andra...



Svar på inlägget: Nån idé att rostskyddsbehandla en Supra från -88?



Det finns i princip alltid en mening i att rostskydda en bil, om den inte redan är så dålig att det "är kört" eller den är allmänt slut i övrigt. Framför allt om man ska köra med den på vinterhalvåret.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka