Polera metall.

Tjenare! Håller på och snyggar upp ventilkåpan bl.a på Golfen och då tänkte jag åtminstone polera skenorna som håller den på plats. Så ser det just nu efter att ha våtslipat den med : 180-240-400-600-1000 och sen en polermatta och slutligen polertrissa med autosol. Men jag undrar då om jag kan göra så på ventilkåpan utan att den börjar rosta? Sen undrar jag också om den här metallpolishen är bättre/sämre än Autosol http://www.stanceit.se/meguiars-nxt-met . ring/276-0?



Svar på inlägget: Polera metall.



Hej! Är inte ventilkåpan utav aluminium? om det är alu så rostar det inte. är det stål så kommer den börja att rosta, före eller senare Jag har alltid kört med autosol, har även hört om tandkräm men din slutliga finish kommer att visa sig i hur många steg och hur noga du har slipat med vattensandpappret !


Antingen vax eller klarlack, håller du efter glansen borde inte rosten få något fäste dessutom.


Ventilkåpan på gamla 8v är stål, och även skenorna. Det går inte att polera utan att det rostar. Du lämnar ju metallen helt ren. Går alltid att lägga på ett lager klarlack, men det fäster inget vidare på blank yta.. Autosol är inte det ultimata inom polermedel. Polermedel är slipmedel, och finns i olika korn precis som papprena. För bästa resultat skall köras med minst 2 olika riktiga polermedel.


jag är absolut inte putsbög eller nått men jag gillar den där meguiars all metal polysh. har använt den på lite ändrör och grejer och det blir fan blankt


Har polerat skenorna men lät kåpan var vit kändes bäst så. Testade med Meguiars och det blev riktigt bra så får bara underhålla det för att slippa rosten då.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka