Tvättar bilen för mycke sa killen på volvo att jag gör så listen släppt

Är nog inte så bra med stark avfettning runt lister och dörrar men vad tusan gör man på vintern? han frågade om jag tvättar ofta haaaa måste garva är man tvättkingen kanske



Svar på inlägget: Tvättar bilen för mycke sa killen på volvo att jag gör så listen släppt



Jag kör avfettning varannan gång, Alfanol HD-Grön, låter suga i ca 4-5min. Kör jag inte avfettningen kär jag Valet Prewash (foam). Min S60 har klarat sig =P Tvättar jävla ofta =P


Vad ska man diskutera? Inte för att vara elak men bland det sämre tråd starter jag sett.


Jag tvättar nästan varje dag och har inte stött på detta problem. Men kör bara Kallavfettning när du har en väg beläggning på den:)


Dude, u high?


Kan du tvätta på arbetstid eller nått?


Vilken list är det som har släppt? Jobbar bla med långtidsprov på Volvo och vi provar även konkurrenternas bilar och det finns vissa biltillverkare som har plastlister som inte ens tål avfettning utan att bli missfärgade, bland annat VW.


verkar jätte konstigt att vw's lister blir missfärgade...


Måste hålla med om att det var bland det sämsta jag sätt i trådstartande väg. Men en dålig start behöver inte betyda förlust. back on topic Kör man på massa avfettning så måste man ju vaxa om bilen.. Kör endast avfettning när jag ska vaxa bilen och vill ha verkligen rent!


Det var ju tråkigt..men vad är diskussionsunderlaget?





Ja det kan man säga jag driver en fordonsrekond


avfettar vaje gång jag tvätar ca1gång i veckan ibland drar det ut på tiden och blir bara varannan fattar ej hur man kan tvätta om man ej avfettar och spolar av med högtryck innan shamponering. Måste ju gni runt bra med skit med tvättsvampen och repa lacken. dock hur en list kan losna av detta låter konstigt ären självhäftande eller? tycker den borde sitta endå.


Alpinan tvättar jag minst en gång i veckan. Ibland fler gånger. Har aldrig använt avfettning på den, blir sjukt blankt ändå. Rekondas en gång varje vår.


Avfettning finns ju i olika varianter. Eco-avfettningar som är klena som få, alkalisk avfettning och utspätt koncentrat som används i automattvättar, med fler. Alla är ju olika aggressiva men jag har aldrig märkt av något som påverkar listerna. Det vanligaste är ju att man tvättar ofta, men glömmer att ha silikon på dem under vintern så vattnet fryser i dem efter tvätten och slits sakta sönder när man öppnar dörrarna i kylan. Tvätta aldrig utan avfettning. Avfettningen är nödvändig eftersom den löser den grövsta smutsen och tar med sig det bindande i resterna från vägen - salter, damm, avgaser mm som gör att smutsen sätter sig på din bil. När du sen tar svampen och drar mot bilen så lossnar det sista lagret smuts effektivt med ett enda drag. Denna smuts kallas trafikfilm. Kladdig gröt och får man inte bort det som binder det med avfettning och högtryck innan man svampar så repar du bilen när du svampar eftersom det grövsta inte avlägsnats och sätter sig i svampen när du drar runt. VARJE TVÄTT ska innehålla momentet KEM (Avfettning, fälgsyra, ev flugmedel mm) - skippa hellre svampen i sånt fall! Svampen ska inte göra grovjobbet.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka