Ta bort asfaltfläckar på bilen

Hej Hur får man bort asfaltfläckar. Har försökt många gånger med avfettning, men det funkar inte alls. Sen prata brorsan nått om att det kan förstöra lacken. Finns det något annat bra medel som tar bort medel utan att man måste hålla på efterarbetare för att inte förstöra lack m.m? Tack för svar



Svar på inlägget: Ta bort asfaltfläckar på bilen



admin. ta bort detta tack. Märkte att det fanns en bättre tråd att skriva i


Prova köp prickbort på OKQ8. Låt verka 5 min spola av med högtryck. Upprepa till du når önskat resultat. OM de inte skulle gå bort helt så kör med en lacklera som kommer ta de. Glöm inte vaxa om bilen då avfettningen tar allt vax


Använd Smartabs power alfatlen rinner bara av:)


Mitt billiga tips är diesel. Använder min bil inom jobbet (Jobbar med asfaltsarbete.), så jag använder det lite mer än dagligen. Ta lite på en duk/trasa/whataever och gnugga lite försiktigt. Fungerar även att lägga det i sprayflaska och bara spraya på. Skölj gärna av. Upprepa hellre, än håll på för länge med gnuggandet. Låt ej sitta på lacken för länge! Att tänka på är att klena avfettningsmedel ibland förvärrar saken. Har asfalten suttit alldeles förlänge finns en risk att du får ta till lösningsmedel..


Hej! Tvätta med kallavfettning! Lägg på kallavfettning innan du tvättar. låt verka i ca 3 minuter, avfetta sen bilen och tvätta, gå på extra hårt med högtrycken där tjäran sitter. Kallavfettning hittar du på t.ex. Biltema, går också under namnet Petroleum. Relativt mildt men tar effektivt bort tjära om det får verka på torr lack i ca 3 minuter. Lycka till!


Som sagt, Prick Bort, bästa jag använt då asfalten bara rinner av. Finns att köpa på diverse mackar, ganska fattig vit flaska utan massa tjafs.


Japp, Turtle Professional har ett liknande medel, Fläck & Tjärbort. De är rätt starka och använder man dem vid varje tvätt eller varje gång man får tjära på bilen sliter man onödigt mycket på klarlacken. Gnider man dessutom repar man lacken, då dessa medel brukar vara baserade på Thinner (repar rejält) !


- Men jag använder det medlet dagligen som sista utväg då folk helt enkelt inte tvättat bilen på flera månader och då finns inget annat alternativ. Men då använder jag det innan jag kör med högtrycken, så vattnet spolar bort tjäran efter Fläckborttagningen är pålagd så ingen friktion uppstår som det gör med trasa. Då försvinner tjäran utan repor, men klarlacken tog lite extra onödig skada jämfört med vad den hade gjort om man bara tvättat ofta nog, och vaxat/lackförseglat bilen.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka