Löddrande schampo

som titel säger tänkte jag fråga lite om bilschampon och löddringen har så stor effekt som man tror fick en flaska med turtle zip schampo och gjorde som det stod en hatt i en hink vatten vispa runt med en svamp och visst det blev bubblor men när man börja tvätta bilen försvann 98% av den effekten blev väl rent men man förvänta sig mer som med diskmedel där snackar vi lödder så hela frågan är då om bilen bara är smått smutsig spelar löddret in någon större effekt då eller är det mest för syns skull ?



Svar på inlägget: Löddrande schampo



Skummet spelar ingen roll rengöringsmässigt vad jag vet, en del säger t.o.m att det blir jobbigare att tvätta om man har m,ycke skum... Men jag tycker det är hur kul som helst... Mycket skum ska det vara! Sedan vet du säkert att du inte får använda diskmedel när du tvättar...


jo det vet jag gjorde det bara som en jämförelse dock är det bra att använda när man vill ha helt rent från vaxer mm men hört att använda det var gång kan på sikt skada lacken dock vet jag inte om det är en myt det är en jag känner han tvättar alltid sin bil med diskmedel och kan inte se någon skada i hans lack inte för jag tänkte testa på min men ibland kan ju myter bli så omtalade att alla tror på det även om det inte är sant


MEguiars ultimate wash and wax är ganska duktigt på att löddra:) http://www.collexstyling.se/ultimate-wa . -s-/4451-0


Beror nog lite på vilket diskmedel man använder, vissa är de ju slipmedel i! Och sen så tycker jag att de hör hemma i köket, och inte på bilen;)


Saxat från bilvårdsforum.se: Ett diskmedel är ett rengöringsmedel, de flesta tensiderna i diskmedel är oljebaserade. (Det är tensiden som från smutsen att lossna från underlaget) Den absolut vanligaste tensiden är alkyl benzene sulfonates. Visst är dessa oljebaserade tensider bra på att lösa fett, men de löser även andra oljebaserade produkter som vax och lackförseglingar. Ett bra bilschampo bevarar vaxet så mycket bättre eftersom det är skonsamt mot lacken. Det som är mest viktigt för mig är att schampot doftar härligt, och att det är miljövänligt. Vidare så ser jag gärna att de som producerar schampot har en bra arbetsmiljö. Och det har dessa produkter som tillverkas i San Diego. Skum Dessutom har bilschampo en viktig funktion, det ska fungera som ett smörjmedel mellan bilsvampen och lacken när du tvättar ditt fordon. En tumregel är att desto mer skum, desto mer smörjer det. Och i förlängningen bidrar det till en säker tvätt. Vill man och har möjlighet så kan en skumpistol vara till stor hjälp. Men det ska inte lämna vita tensidrester på lacken, och i min jakt efter den perfekta lystern har jag äntligen funnit ett schampo som uppfyller alla mina kriterier. En av grunderna är att tvätta bilen i skuggan, tvättar vi bilen i solljus så dunstar vattnet allt för fort och lämnar kalkfläckar kvar på lacken, med ett mediokert resultat som följd. Vidare så brukar jag alltid tvätta bilen uppifrån och ner, för all låta allt vatten rinna neråt, det finns olika meningar om den frågan. Men jag är väldigt bestämd på den punkten. Det viktigt att skölja ur tvättsvampen frekvent, rena verktyg är a och o i jakten på den perfekta glansen. Och tappa aldrig din svamp på marken för att använda den igen, ta en ny för säkerhets skull. Hur mycket du än sköljer kan det finnas gruskorn kvar i den.


bra inlägg förklara enkelt och bra



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka