Göra rent strålkastare invändigt?

Hej! Nu är det så att jag har konverterat mina strålkastare till Xenon(med reflektor). Både hel och halvljus. Men när jag skulle koppla in helljuset som är av typen H1 så passar såklart inte Xenonlampan in i hålet där H1-lampan ska in. Den är alltså förstor för hålet. Så jag har borrat/filat upp hålet för att kunna få in Xenonlampan, vilket har resulterat i att det har kommit in en massa damm innan för strålkastarglaset. Har blåst med tryckluft men det blåser bara runt dammet så nu ligger det överallt i strålkastaren. Hur ska jag gå tillväga för att få bort det? Har haft planer på att koppla bort all elektronik och skölja ur strålkastaren med lite destilerat vatten och sedan låta den få torka inomhus. Vet inte hur det skulle påverka reflektorn bara. Vad finns det annars för lösningar? Är det svårt att värma upp strålkastaren för att ta bort hela glaspartiet och sedan sätta dit det igen? Tycker dock att den lösningen känns jäkligt bökig. Så andra lösningar uppskattas varmt! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Göra rent strålkastare invändigt?



Grovdamsugare i lamphålet kanske fungerar ?


Har provat med vanlig dammsugare, hjälpte inte mycket. Dammet sitter nästan fast om man kan säga så, ungefär som att dammet blivit statiskt och dragit sig till reflektorn. Därför tror jag att det nästan skulle behövas en liten sköljning eller liknande. Undrar bara hur det påverkar reflektorerna och allt annat ömtåligt i strålkastaren.


Damsugare o tryckluft samtidigt Detta är straffet för att du "fulkonverterat" halvljuset med xenon


Ja, aldrig igen! Ska prova med en starkare dammsugare. Fler idéer välkomnas!


Ta bort strålkastarna från bilen och ta bort clipsen som håller fast glaset så delar dom sig, om det är nyare lampor utan clips så lägger du dom i ugnen i 80-100 grader i några (5) minuter så limmet värms upp som håller glaset på plats. sedan skrapar du bort limresterna och limmar dit det på nytt.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka