Få bort vaxbaserat rostskydd (stark avfettning sökes?)

Jag ska hjälpa en polare laga lite rost på en Volvo 740 där dörrarna rostat en hel del i kanterna. När jag tog en första titt på det så ser det ut som att den förra ägaren (han säger att det inte är han själv i alla fall men vem vet:)) sprutat på något vaxliknande på rosten. Mina första tanke var att han/hon tänkt att "vi går till Biltema och köper rostskydd och sprutar på så blir det bra, det har Kalle sagt". Någon som har en annan teori? Hur som helst, hur kan man få bort det? Om det är vaxbaserat rostskydd så antar jag att det är tänkt att tåla en hel del tvättar osv och inte försvinner alltför lätt? Det är hål längst ner i ena dörren och vaxet ligger längst ner på insidan av dörren också. Vi kommer inte att få bort all rost (bilen är inte riktigt värd det i övrigt) men det vore nog bra om man kunde få bort skiten för att kunna spruta på linolja eller liknande för att hindra det lite grann i alla fall. Finns det någon stark avfettning på sprayburk man kan använda för att bli av med det?



Svar på inlägget: Få bort vaxbaserat rostskydd (stark avfettning sökes?)



CRC Quickleen äter det mesta om man låter det ligga ett tag. Annars brukar väl folk köra med thinner när dom vill ha bort något som sitter som fan Snäppet starkare och kanske löser upp lacken också


Jag får prova det! Sprutar man på det och låter det ligga ett tag och sedan sköljer rent med vatten rinner det av av sig självt?


Spruta på grejerna sen använder du någonting att torka med för att få lös skiten som du vill ha bort. polertrasa brukar funka bra. När du gnuggat nog mycket och fått så rent som du vill ha det så kan du skölja av med vatten så inte det ligger nå medel kvar å löser upp andra grejer som du kanske inte vill lösa upp Edit: sitter det alldeles för jävligt fast lär du väl nästan slipa bort det om det går.


Det är väl det som sitter inne i dörren som blir knivigt kanske men annars borde det gå bra. Jag var ner på på bygghandeln och letade men hittade bara CRC Bräkleen som är "kraftigt avfettningsmedel" för broms och kopplingsdelar. Det borde också funka eller?


ta varmluftpistol och värm upp vaxet och ta blåsmunstycke o blås väck skiten.


Som tidigare skrev.. Värm det med varmluftspistol, sen skrapa bort det värsta och tvätta bort det sista med tinner!


Tack för tipsen, ska prova!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka