Bästa rostskyddet

Håller på att rostlaga en gammal 940 och behöver råd för det bästa rostskyddet, jag har använt hagmans ca primer förut och det sägs ska vara väldigt bra. Men jag har endast två skärmkanter och två dörrar i underkant som ska rostlagas och att köpa en hel burk med hagmans (ca 300 kr) Tycker jag känns lite mycket med tanke på det lilla som ska lagas. Någon som har tips på bra rostskydd som helst finns på sprayburk? Provade något skydd från mekonomen men det var totalt värdelöst, rosten kom upp på en gång igenSvar på inlägget: Bästa rostskyddetRostskydd skyddar mot angrepp UTIFRÅN. Får du rost på samma stället igen så är det dåligt underarbete, inget annat. Ett rostskydd avaktiverar inte på något sätt rost som redan finns i plåten. Många som skyller på rostskydd hit & dit när det är deras eget fel Tycker man 300:- är dyrt men får laga om samma ställe år efter år = mer kostnad så...ja..


Vill du har mycket för pengarna så köp en valfri zinkbaserad färg bara(ex Biltema) , behöver inte vara högmans eller något "märkes". Sen är det ju som Amstaff också skriver minst lika viktigt att göra underarbetet och det kringliggande arbetet korrekt. Kom ihåg att du vill strypa tillgången på syre och vatten till rosten, så se det som att du tätar plåten. Kommer rosten upp som du säger så har du troligtvis gjort något fel från början.


Något bättre än epoxyprimer finns inte. Sprayburkar är 1-k dynga som inte håller länge hur du än gör. ett stort plus när det gäller epoxy är att man kan spackla på den. Brukar alltid dra ett lager epoxy innan spacklet, och då håller det också.


Du behöver ju inte blanda upp hela burken Ca primer på en gång... 2 små burkar och fyll lika mycket i varje sen blanda dom... Jag har kört CA primer på allt jag har gjort på mina bilar (tex hela underredet på en bil), bra grejer!Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka