Mycket ärgade aluminiumfälgar, behöver sliptips.

Hej. Mina fälgar har blivit helt förstörda av att ligga i ett fuktigt nästan helt underjordiskt garage över vintern som ni ser på bilderna. Gissar på att det är kvarblivet salt som gjort detta? Men jag tänkte försöka slipa bort detta så jag undrar om någon har tips på hur jag skall göra, vilka medel kan behövas och vad ska jag slipa med? Tack på förhand.Svar på inlägget: Mycket ärgade aluminiumfälgar, behöver sliptips.Om det bara är polerat aluminium så hade jag nog våtslipat det med fint sandpapper.


Jag är inte helt säker men jag tror att det är det, jag kommer försöka med det eftersom de knappast kan se värre ut än vad det gör nu ändå.


Om du fixar det o det blir bra så skriv Hur du gjorde det här sen


Absolut


brukar folk inte sandblästra dom och lacka dom?


inte om de e polerad kant o du vill ha den kvar


http://www.google.se/url?sa=t&rct=j . vdDOW_TLhA


Knappt ärjade dom där fälgarna. Då ska du se mina vinterfälgar, färgen har släppt över hela fälgen och köpte dom som extra tåliga vinterfälgar. Så fram med fint våtslip så ska du se det blir bra


Lånar tråden och ställer en fråga; Behöver man applicera någon sorts skydd sen när man slipat? Typ fett eller klarlack?

tror nog att det ligger klarlack på hela fälgen


Jo men bör man efter slipning applicera NY klarlack på den NYslipade ytan??


Ingen som kan svara på det?


du kan inte bara klarlacka där du slipat,möjligen om du polerar sen,men är väl enklare att klarlacka hela fälgen


Förstår det. Är inte det jag undrar över utan jag undrar om man måste klarlacka den slipade ytan för hållbarhetens skull??


NEj om du klarlackar igen så kommer det hända samma sak... men om du skiter i att klarlacka och putsar av kanterna med autosol några gånger per år så håller det sig bättre!


Tack


Det bästa vore nog att sätta upp dom i svarv och dra av någon tiondel för att få bort porerna som blivit. Själv satte jag fälgen på bil och riggade en borrmaskin fastskruvad på en liten träjigg (ungefär som en bakvänd svarv) med olika grova slip/polertrissor +våtslip samt Autosol och snurrade fälgen sakta runt tills jag var nöjd. Avrundade det hela med klarlack i spruta och ett flertal lager.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka