Pris för dellackering, billigt eller dyrt? (lackerare hit ;))

Hej. Nu är det så att jag har en bmw alpina b10, Alltså en bmw e39 sedan.. Nu Är det massa stenskott osv och har bytt motorhuv,framkjol,bakkjol,ena framskärmen å förardörren till delar i bättre skick.. Och jag har hittat en lackerare som vill ha 9500:- SVART för de jobbet. alltså lackera hela ena sidan. fram å bakkjol plus huven. Jag tycker att de är lite dyrt? speciellt att han inte vet när han kan göra det eftersom han ska göra lite då å då... Så vad säger ni som kan? Å tror ni det kan bli bra att bara lackera vissa delar? Och vad kan det kosta att lackera hela bilen om man tar loss lampor lister och allt sånt?



Svar på inlägget: Pris för dellackering, billigt eller dyrt? (lackerare hit ;))



Min svåger lackade sin 9-3 kombi strax innan jul. Vi demonterade lister osv. Men gjorde inget förarbete alls. Han fick hela bilen lackerad, med kvitto och garanti för 10.000. Edit: Det blev dessutom gjort på 4dagar.


Okej det låter ju som ett bra och rimligt pris Hur blev resultatet då?


Resultatet blev helt prickfritt. 5 lager klarlack så det blev fint djup i lacken:-) Men samtidigt så fick han ett pris på 9.000kr på bara skärmarna av ett annat företag, och dom kunde inte lämna någon garanti. Samt att dom behövde 14 dagar på sig. Så det skiljer mycket på olika ställen.


okej det låter ju bra Ahh okej. Får man fråga vad det hette där ni lämnade bilen?


En fråga, vad är det för färg på dom delar som du har bytt ut? Är det samma kulör. Och är delarna i fint skick, några skador. Stenskott, sprickor i plasten. 9500 är väl rätt ok pris, (räknar lite med det är lite defekter och behöver grundas och demonteras en del) det hade inte varit billigare hos oss iaf.


Cp dyrt enligt mig, leta vidare och lämna till någon annan eller gör det själv om du kan


Det var en lokal firma som heter Lumbalia. Det är ju tyvärr 30mil ifrån dig. Det ska även tillläggas att det fanns ett par dörruppslag på bilen. Och en heldel stenskott i fronten. Och värst av allt så hade det kommit rostbubblor under lacken på alla 4 skrämkanter, det var därför bilen lackades. Så dom hade endel för arbete att pilla med också.


Jag har precis lackat min bil själv och jag förstår att en lackerare vill ha 9500kr. Det är sjukt mycket jobb att lacka en bil även om det bara en halv bil. Det var ioförsig första gången jag någonsin lackade en bil men jag skulle helt klart inte göra det för 9500kr svart om jag fick erbjudandet. Bara materialet kostar en hel del...


Har för mig att vi tar 4000:- för huv och 1200:- för stötfångare och strax under 1000lappen för dörr och framskärm,detta är då vitt. Så cirka 8.400:- Detta är på ett ungefär... Så leta vidare tycker jag,lycka till ! Ha'de





Inkl moms och material? Ist är det jävligt billigt


Har ni fasta priser typ eller, för om ni har en helt ny huv så går det ju inte och jämnföra alls i pris med en huv som har vart skadad och har 100 stenskott. Och en till grej jag reagera på, om ni lackar dörr och skärm för 1000kr, (står strax under, vi rundar av till 1000) så blir det 2000kr, för 2dörrar och framskräm och bakskärm. Det är ju mer jobb och lacka om en hel sida än 1 huv. Jag tvivlar starkt på dessa priser.


Jajamen


Detta va en begagnad huv som jag kollade pris på,både in och utvändigt. Vilket detta var i fråga om jag förstod det rätt Japp,vad jag smygkikat på så är det så,men det är inte jag som håller i varken ekonomi eller kundmottagning. Bara slipar och ser glad ut Men som sagt,efter mina smygkikningar så är priset så Ha'de


Är det jobb som är från Bosse i dvärgakorsen som lämnar 1 jobb per år eller är det jobb som är från "Vilagardinaskadorcenter" och lämnar in 20bilar i veckan?


Hehe,Det är nog mer från ''Vilagarinaskadocenter'' i såfall Ha'de


Delarna som är utbytta är inte i samma färg, Men allt e i bra skick bara mindre slipjobb. inga sprickor, rost eller liknande. inga bucklor.


Okej då ska jag ringa å höra med dom imorgon den lackeraren som vill ha 9500:- finns i Västerås så e ju en liten bit det med.


Okej då ska jag kolla vidare Tror du att man tjänar på att köpa färg själv å spruta insidorna på de utbytta delarna så de bara e å dra på lager på utsidan för en lackerare? Eller tror du dom kan bli griniga då?


Hehe,det är nog mest upp till dig hur du vill slutresultatet ska bli Tex dra svart sprayburk på insidan av huven,bara för att det ska bli en annan färg funkar ju. Som sagt,helt upp till dig Ha'de



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka