Väljer jag rätt produkter till lacken?

Snart dags för bilen/bilarna att få sig en uppiffning. Till 1:an som är rätt fin i lacken tänkte jag först använda ett fint polermedel för att få bort dom få smårepor som finns. Tänkte köra följande produkter. [b] Menzerna Power Finish 2500 för att få bort lite små tvättrepor som finns Sen antingen Menzerna SW Protect Sealing Wax eller Menzerna Power Lock Polymer Sealant Sen underhålla med Ultima Paint Guard Plus. Har även en annan bil som har något risigare lack som jag tänkte köra med Menzerna Fast Gloss 500 först. Vad tror ni om detta? Jag gillar Menzerna som ni nog ser. Har dock inte använd något annat märke. Tar gärna i mot förslag på andra produkter som passar in bättre.



Svar på inlägget: Väljer jag rätt produkter till lacken?



Diggar Menzerna själv och kan rekommendera PF, vilket kört rätt mycket med. Plockar lätt smårepor och tvättrepor och efterlämnar en grym yta. Sen har jag kört SF för att vara på säkra sidan att det är bra. Gällande SW samt PL så har jag bara hört bra grejjer om PL, SW skall tydligen inte hålla så länge. PL kommer nog på min bil till sommaren, när det är dags att få bort all vinterskit som mattat ner bilen. FG har jag inte använt ännu men det ligger hemma och väntar. /Andreas


Har pratat med bollnäs bilvård, och blir nu menzerna för hela slanten Dock är jag lite delad om man verkligen behöver köra 500 först?!


Jag klarade mig bra med PF och gula Nordic Pads. Fick trycka rätt hårt i början sen släppa på trycket dom sista svepen. Plockade många repor och bilen vart fin, sen köra över bilen med SF och blåa Nordic Pads. Men är lacken redigt nedgången så är det nog vettig att ha FG500 till hands. Börja hellre med finare medel, plockar det repor så är det ju klockrent, om inte på med grövre. /Andreas



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka