Hjälp inför polering av matt 940.

Hejsan! Har en otroligt solblekt volvo 940 1992 som jag bestämt mig för att nästa vecka polera upp så bra det bara går. Jag har tillgång till garage samt polermaskin. Vad jag förstått från forumet så ska man först genomföra en noggran rengöring med avfettning. Därefter rubbning med ett avslutande lager vax över. Vilka produkter ska jag använda? Var kan jag köpa dem? Är det rimtligt att polera en hel bil på 10 timmar? Stort tack på förhand AlexanderSvar på inlägget: Hjälp inför polering av matt 940.Vilken färg är den? Jag skulle börja med att avfetta den, sedan svampa den med bilschampo utan vax, spola av och torka den med sämsskinn. Sedan putsa upp all vinyl och eventuellt maskera vinylen. Skulle sedan polera den med någon form av bilpolish, för att avsluta med en vaxning. Jag använder hellre milda medel flera gånger än starka medel. Jag brukar köpa Sonax då jag tycker de funkat fint och finns på de flesta ställen, men vet att de finns säkert bättre medel. På 10 timmar tycker jag du borde lyckas få den blank och fin. Lycka till, och lägg gärna upp bilder.


Den är röd! Om jag kör med mild polish, innebär detta då att jag får köra flera rundor på bilen? Eller ska jag bara polera länge på samma område? Lägger självklart upp bilder!


Okej blir nog svårt att få något bestående resultat då. Kör flera gånger. Polish är ju för de mesta mild, rubbing är däremot kraftigare och är man ovan riskerar man att få en flammig lack.


En av dom absolut roligaste färgerna att polera ju! Solid Röd, syns mest resultat! Enligt egen ytterst liten erfarenhet så börja med att fundera på vad det kan få kosta. Vad är det för poleringsmaskin? Är du van vid enkelroterande? Kan ju dela hur jag gjorde min första polering av en solid lack. Kanske inte efter konstens alla regler, men en ok början:"Lera" från biltema: http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Exteri . -Kit-3604/ Bra budget lera. Riktigt hård i början men efter lite bearbetning så fungerar den bra. Dubbelhuvad oscillerande sak från biltema:http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Tvatt- . mm-170882/ Enkel maskin som man bara inte kan göra fel med(nästan). Negativa är att den kan vara svagare på grövre repor och hårdare klarlack. Du har ju en solid lack så denna bör passa superbra. Biltemas rubbing:http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Exteri . ring-3608/ Fungerar över förväntan! Negativa är att den kritar och dammar något förfärligt. Mjälligt. Fick tag i menzerna pf2500 men den biter inte riktigt på oxiden tyckte jag. Fungerar bäst som steget efter. Menzerna pf400 kan nog gå bättre. Lackskydd/vax använde jag Pingens Polish % Sealant. Helt ok, dock tycker jag den "tappar effekt" fort. Säkert jag som gör något knasigt. http://www.pingens.se/i/bilvards-guider . ering.html http://www.bilvardsforum.se/viewtopic.php?f=18&t=14 Här är två bra guider! Men om du läser vidare i forumet så kommer du känna dig tvingad till att köpa bildvårdsprylar för tusenlappar EDIT: Trissor blev biltemas vita till lackskyddet och julas blå/gul till poleringen. Biltemas vita är mjuka, Julas trissor är frasiga och går sönder vart eftersom.


Om det är oxiderad lack du ska köra på, rekommenderas en keramisk rubbing, typ Autosamart Buffer 2000. Den funkar inte så bra på repor, men på oxiderad lack är den suverän.


Tack för alla svar! Den polermaskin jag redan har är roterande, biltemas. Jag har ingen som helst erfarnhet av polering! Kan en rimlig inköpslista vara: Avfettning Bilschampo Lera Rubbning/polish Vax (eventuellt ny polermaskin) Har som sagt ingen erfarenhet av polering, har däremot läst på endel samt kollat en hel del videos. Går det att polera med vanlig roterande maskin?


Låter mycket rimligt. Sen kom ihåg trissorna! Om du beställer på nätet får du lite mer kvalite än Julas t.ex. Finns även Sonax trissor på Clas Ohlsons tror jag. Visst kan du testa med enkelroterande maskinen, går det bra så kör på. Kan dock bli lätt hänt att det kommer hologram och annat. Du får testa dig fram vad som känns bäst. Något bra medel för att attackera repor får du leta upp också, biltema har nog inget som biter ordentligt. KOM IHÅG, lägg gärna upp förre och efter bilder på arbetet! Lycka till Lite mer inspiration:http://www.pingens.se/i/bilvardsguider/ . askin.html EDIT: uff, märker att jag spammar pingenlänkar... jag borde få betalt!


Då var bilen klar, och jag måste säga att jag är väldigt nöjd! Körde först en rejäl avfettning samt tvätt av bilen. Därefter många timmar av rubbning med tvåhuvudmaskinen från biltema, scratch remover och sist hårdvax! Efter det har jag även smort in alla lister med olivolja! Här kommer lite bilder som jämför innan/efter: http://postimg.org/gallery/3alhfglo/b91b71c3/ Tack för hjälpen jag fått!


Bra jobbat!

Grymt kul o jobba på en bil där de blir sån kontrast mellan polerat och icke polerat Ett tips är att inhandla ett medel till listerna istället för olivolja då det inte håller så länge samt är kladdigt o drar till sig smuts


Så ja! Redigt oxiderad, starkt jobbat


jäklar vilket bra jobb du har gjortBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka