Vad kan kan man göra åt detta?

God förmiddag! Nu är jag nyregistrerad och är jätte orolig speciellt för en skavank som jag tror jag har åstadkommit på vår familjebil. Jag skulle göra mamma en tjänst nu på morgonen, valde bilen för det var bortom. Jag skulle körde ut från garaget där vi bor som och upplever / inbillar mig att den vänstre bakdelen går i mot en pelare i vårt garage. Jag stannar och kollar läget och ser märke på vänster baksida men inget på pelaren. För det ser inte ut som att det skulle ha orsakat av mig. Nu är jag inte helt säker att det var jag som gjorde det eller inte för ett av mina syskon hade bilen stort sett hela förra veckan och jag knappt använder bilen så jag har ingen aning om det är något som jag har orsakat eller nån annan i familjen. Jag undrar om någon av er som är mer insatta i bilar kan kolla på bilderna som jag bifogar med detta inlägg och avgöra om det finns något som man själv kan göra? Att dra till en verkstad finns det inte tid just nu och lusten att spendera en förmögenhet på något som eventuellt man kan fixa själv. Bilen är en v70 om det är relevant. http://cl.ly/image/2a1O361K0e3h http://cl.ly/image/2a020t1w0T3O http://cl.ly/image/242t3B2a2M1V http://cl.ly/image/2H2R2D1O3H3y Sedan när jag ändå skriver här och så undrar jag om man kan göra nåt åt dessa skavanker som är på ena framsidan? Dessa vet jag att jag inte har orsakat och att vi har haft ett tag. http://cl.ly/image/1Q0C3Z0V3A1P Tack på förhand och ha en bra dag! Med vänliga hälsningar, Ingetgarage



Svar på inlägget: Vad kan kan man göra åt detta?



Tror de bästa är att fara iväg till någon lakerare som kan bedöma hur illa det är. Som det ser ut ser det ut som du har väldigt djupa repor ända ner till grundlacken. så om du har helförsäkring som täcker drulle händelser så borde du kunna ta det där igenom, med ca 2000:- - 5000:- I självrisk. De där är inget du kan greja med hemma om du inte är väldigt grym på lackering osv...


de där skadorna har du inte tillfogat kan jag säga, en sådan skada hörs seriöst & speciellt om du körde sakta som du säger.


Jag var rädd att runt en sådan kostnad. För den känns rätt så djup, inget att bara yttersta lagret skulle ha råkat ut för. Jag tänkte jag googlat nu en del nu och sett en del att man skall kunna polera och använda produkter som denna. http://fixitpro.se Nu förväntar mig inte allt man skulle fixa det till 100% men man borde kunna få det mindre framträdande? Tack för svar!


Jag gick ut och tog några bilder på pelaren. http://cl.ly/image/053V282Y363z http://cl.ly/image/0v3P0f3p1E34 Nu kanske man inte ser men den bakre delen där ovanför hjulen är inte tillräckligt hög för den skulle vara över den vita delen av pelaren. Men som man ser bilden på den första länken i detta inlägg så är det är det ju vitt där på den mörkare delen. Det skulle vart där jag skulle ha skrapat bilen isf.


Det vita på bakskärmen är nog mestadels vit färg från pelaren. Försök ta bort detta med någon cleaner. Man kan nog förvänta sig att det ändå behövs lackas om efter en sådan skada. jag hade kört till en lackerings firma och fått skadan bedömd. Sen får man väl kolla vad man har i självrisk mot vad det kostar att pynta det själv vad som är mest fördelaktigt Och Fixitpro kan du bara glömma


ang framkofångaren så är det bara lacka om som gäller, där har ni skrapat ända ner till plasten


Vad har du för rekommendationer för vilken cleaner man skall skaffa sig? Fixitopro hade jag väl inte förväntat mig utan tog upp den som ett exempel.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka