Liten rostfläck vid bakre hjulhusen

Hej upptäckte en liten rostfläck vid nedre bakskärm framför däcket, är ungefär 1cm2, Vad tar en lack firma för sådan små lackeringar? Kan vara bäst att fixa innan den sprider sig ?? Med vänlig hälsning, Mattias



Svar på inlägget: Liten rostfläck vid bakre hjulhusen



Ifall du vill veta vad det kostar hos lackfirma så fråga dom. En bild på rosten hjälper mycket


Viktigt att man reparerar lackskador nu i sommar. Är bilen värdefull så lämna in den för underredsbehandling hos någon firma med god renommé. Är man snål så kan man sandpappra rent och spraya på med Tectyl och sedan måla på med röd färg.


Ah det är en värdefull bil så får lämna in den för underredesbehandling o släppet där då ?? det är en audi A4 quattro 2011 så ?? jag vågar inte ge mig på bilen själv känns dumt


Har du en A4 quattro 2011 så är det nog dags med en ny underredsbehandling. Du får påpeka felen som du känner till så de är extra noga just där.


Bilen är från 2011 alltså har du fortfarande alla möjliga garantier kvar. Jag hade åkt till en Audiverkstad och bett om att få det åtgärdat på garanti.


Garantier gäller nog inte på detta. Vi hade 12 års rost garanti på vår audi. Vi gick till audiverkstad och dom tog fram en spett och tryckte. Är det genom rostat så gäller garanti. ánnars inte. vem vet dom kanske har ändrat på reglerna nyligen.. Som tur så var det geonom rostat på framskärmarna. Dock så hade dörrar och baklucka rosor och detta gick inte på garanti både för att det inte hade rostat igenom och rostgarantit gällde inte rost under hjulhus höjden. korkat? ja.


Jag fick samma svar på Atteviks om min gamla Audi men trodde att det hade blivit bättre med åren, men det kanske det inte har. Kort och gott sa dom till mig att garantin gäller bara om det har rostat igenom och blivit hål i plåten, men jag fick inte låta det rosta och vänta på att det skulle bli hål för att det då skulle anses att jag skött om bilen för dåligt. Logiken där förstår jag inte..


exakt. dom noterar troligen att man har varit där innan. som tur så hade det rostat igenom för oss. Detta var för 3 år sedan. svårt och tro att det har ändrats.


Hej! Den där lilla rostfläcken fixar man lätt själv! Bara att slipa metallrent och pensla på lite 2-komp grundfärg och sedan 2-komp lack (om nu det ska var röd färg där) Finns massor av firmor som säljer billack! Glöm bort lackstift det är bara skräp! Har du tillgång till kompressor och bläster så är det ännu bättre! Men sitter lackskadan i hjulhuset (och det verkar ju så i ditt fall) så behöver du ju inte lacka med röd färg. Då räcker det med 2-komp grundfärg och sedan techtyl underredsmassa. Är det en modern bil som ex Audi så ska inte dessa underredsbehandlas då hela underredet är plastbelagt . Så är det åtminstone på min Audi 100 Avant 2,0e från -89 och på min Audi TT 3,2lit roadster (2004). Lossar plasten på dessa bilar blästrar man lämpligen och sprutar sedan på ny plast. Detta gör man lämpligen själv så man vet att det blir ordentligt gjort





vill du ha det riktigt gjort så blästrar du rostskadan, målar på en 2k rostskyddsfärg snarast o sen boddygrund o avslutar med 2k lack


Finns de några firmor som man kan lita på att göra en sån här reparation?


jag vet inte riktigt. men man borde ju kunna fråga dom och om inte så kanske man kan fråga om man kan betala lite extra om dom gör det så. en vän till mej lämna in sin bil på firma o bad dom ordna rosten som var i hans ena skärmkant. Det såg riktigt bra ut när han fick tillbaka den, sen ca 5 dagar senare råkade kan köra in i en garagepelare med den skärmen o då såg man hur dom lagat det.dom hade bara lagt spackel ovanpå rosten o sen lackerat. bara ramlade av spackelkakor.


Just därför man inte vågar lämna ifrån sig till nån random firma utan man vill ha några som bryr sig om sitt rykte och helst specialiserar sig på att just fixa rost. Snackade med en firma som jobbade med att underredsbehandla bilar och han sa att dom bara stryker på roststoppare och sen gör underredsbehandlningen. Känns ju lite som att stryka över och blunda för problemet bara


ja det känns väldigt dumt att göra så, tror tyvärr det fungerar så på de flesta firmor.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka