Roterande eller oscillerande polermaskin?

Hejsan! Jag tänkte putsa upp min gamla kärra nu när sommarn stundar (Röd 9-3 2006:a). Men. Eftersom jag aldrig har gjort det tidigare och inte ens vet om det är roligt har jag satt budgeten på MAX 1500kr. Men givetvis är det ju - ju billigare desto bättre. Jag har aldrig använt en roterande så därför undrar jag om det är att rekommendera till amatörer? Eller är det bättre att börja med att köpa en billig oscillerande? Och därefter köpa något dyrare om jag fastnar för det/är nöjd med resultat. Mina förslag: Roterande polermaskin från Jula 1200w. Varv 500-3000. Kampanjpris: 249:- (ord. 399:-) http://www.jula.se/polermaskin-134789 En dubbeloscillerande från CoTech (Clas Ohlson) 350w. Varv 3200-7000kr. Kampanjpris: 299:- (ord. 399:-) http://www.clasohlson.se/Product/Produc . =161225651 Das-6 PRO En enkeltrissig oscillerande maskin. 850w. 2500-6000 rpm. 6 meter lång sladd. Pris: 140£ (1450kr) http://www.elitecarcare.co.uk/kestrel-d . e-pads.php Det är väl kanske den sistnämnda som det är mest fräs i? Ni får hemskt gärna komma med egna förslag, men detta är väl de mest populära. Den dubbeltrissiga från biltema är väl i stort sett samma maskin som Classe säljer? Men eftersom Classes är på kampanjpris valde jag att skriva den.. Budgeten på 1500kr är endast för maskinen. Bra medel är steg två och det tar jag sen... Och jag vet att det förmodligen inte finns en enda missnöjd Flex-ägare i Sverige men tyvärr passar de inte mina ekonomiska ramar. Mvh, Kurre



Svar på inlägget: Roterande eller oscillerande polermaskin?



Jag tvättar i och för sig min bil ganska ofta. Nu kör jag inte överdrivet mycket längre, men tvättar minst en gång i veckan i alla fall. Jag upplever att det är små små repor på huven och jag tänkte att det är mer dessa jag vill ha bort. Men då kanske jag ska göra en grundtvätt med avfettning och ta bort asfaltsfläckar och testa polish och vax för hand först och se om det blir bättre?


Handla detailing clay så du får lacken riktigt ren innan polering.


Vilka värdelösa tips du fick av ovanstående skribenter när du vill lära dig bilvård. En CoTec eller Biltema maskin rekommenderar jag. Det är "samma" maskin - fast i olika färger. Välj den som du tycker är mest prisvärd. Sjäälv så hatar jag Biltema, så jag valde CoTech då den var snyggare. Om jag förstår dig rätt är du ute efter att jaga tvättreporna. Och det gör du enklast med en dubbeltrissig maskin. Självklart går det med en enkeltrissig maskin, men det rekommenderar jag inte för nybörjare då det verkligen är lätt att förstöra både lacken och plastdetaljer. Med en dubbeltrissig "kan" man inte misslyckas! Sen har du en poleringsguide här: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=126209 Lycka till! Glöm inte att köpa BRA polermedel, BRA vax och ett par bra polertrissor!


Nej det ser jag inte tyvärr. Ta gärna en bild där du fångar upp solen mitt på motorhuven med en bra kamera så får vi se. Det är hur lätt som helst att gömma tvättrepor med en kamera så bilder kan få den mest tvättrepiga bilen att se bra ut på bild.


BS


Vet man inte vad man pratar om är det lämligast att vara tyst.


Kör på detta! En roterande å lägre varv och känn efter på plåten hur varmt det blir. Var försiktig i kanter/veck och mycket försiktig på plast. Är bilen solid röd? (mer rosa än röd?)


Ursäkta sent svar. Känns som man jobbat dygnet runt det sista...


Jag använder biltema dubbeltrissiga maskin. Den funkar riktigt bra. Fungerar mycket bättre än vad jag trodde den skulle göra när jag köpte den. Du klarar dig bra med en Co-tech för 300 kr. Das-6 är säkert bättre om man kan hantera en sån maskin men för "vanligt" bruk så räcker det med en Co-tech. Jag själv brukar sällan polera på de låga varvtalen.





+1


Hej, jag fortsätter på denna tråd. Har en slipmaskin hemma som jag undrar om man kan använda till polering? Tycker den verkar ha så höga varv, vågar inte riktigt utan att fråga några som vet. Det är en Bosch PEX 400AE 9000-26000v/min http://www.jula.se/excenterslip-pex-400 . -mm-010800 Trevlig Midsommar!


Hej, alldeles för högt varvtal, du lär skaffa en maskin som håller sig inom ca 500-2500v/min på ett ungefär.


Håller med fullständigt så högvarvtal är inte bra även om inte bara roterar. Finns billiga polermaskiner som ser ut som en vinkelslip för runt 500 på tex jula, bauhaus, biltema mfl. kvaliten håller bra hör hobbybruk. Var försiktig speciellt i början när ni är ovana med dessa enbart roterande polermaskiner då de bygger upp värmen mycket snabbt känn efter ofta så i lacker blir för varm. Efter ett tag får man in känslan för det hela och kan jobba på utan att behöva stanna hela tiden och känna. Mycket viktigt att använda polermedel som är gjort för polermaskiner, vanliga tex turtle vax fungerar inge bra, torkar innan ni hinner blinka. Autosmart har riktigt bra produkter även lahega´s är mycket bra.


Tack för hjälpen, då blir det ett inköp på nån polermaskin


Haha polera bort repor med en dubbeltrissig maskin? Ni skojar väl? Killen kommer ju få köra den där maskinen tills bara handtaget är kvar


Hoppas du skojjar? Det är varken omöjligt, svårt eller tungjobbat. Kanske handlar om vilka medel man kör med? Väljer man Meguiars så kanske man får problem dock Men både Lahega, 3M och Menzerna löser det riktigt fint.


Hänger på här angående dubbeltrissan. Kostar en spottstyver och är perfekt oavsett om man vill köra bort repor eller bara vaxa bilen. De som förespråkar trassel etc har nog bara inte testat maskinen nog mkt, då du rent logiskt gör samma jobb fast 10? ggr snabbare och jämnare. MVH/


Jag antar att du syftar på biltemas blåa oscilerande maskin eller nåt liknande från claes ohlsson. Reporna kan se ut att vara borta tills man spritar lacken. Om du du kan polera bort tvättreporna på min bil med en sån maskin så går jag gärna en kurs hos dig för då är du fan kung!!


Sällan några större problem, även om man spar tid med en roterande eller TopTool. MVH/



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka