Rekond av Volvo S70 diplomat blå

Hej! Jag ska göra en liten rekond på min S70 för att jag ska snart sälja den hade jag tänkt! Igår så var jag iväg och köpte saker på Biltema. Köpte deras hårdvax, rubbing, lack förseglare, däck glans, polertrassel avfettningsmedel mm. Köpte ej en maskin då pengarna ej räckte till. Ivrig som jag var så provade jag rubbingen på en yta (1x2dm) där NÅGON har dratt ett sandpapper. Tänkte skit bra nu kan jag få väck reporna. Men icke.. Jag tyckte inte att det var något märkvärdig förbättring. Då jag ej har en maskin att göra det med så använda jag en lase. Använde raka rörelser och hade lagom tryck mot bilen. Höll på litet ett tag i 2 omgångar. Torkade av med polertrassel. Nu till mina många frågor. Vad har jag gjort för fel? Måste man ha maskin? Använde jag fel teknik? Är del fel produkt? Fortsatte med min quest idag. Tänkte prova deras "hårdvax" på motorhuven. Använde instruktioner som jag hittat på internet. Började med att avfetta, spolade av nerifrån och upp, schamponera och spolade av, torkade med sämskinn efteråt. Började sedan att lägga på vaxet och gned in det på motorhuven i cirklar. När jag var klar så torkade jag bort vaxet med polertrassel i den ändan jag började och fortsatte tills det var borta. Jag tyckte inte att det blev jätte mycket resultat av det hela! På sina ställen så var det knottror i lacken som vaxet satte sig i. Såg det först efter. Sammanfattad fråga. Hur ska jag bära mig åt för att det ska bli så bra som möjligt? Maskin är uteslutet för tillfället. Min kunskap är begränsad det vet jag.. Tack på förhand mvh Alexander! (Gr1pen)Svar på inlägget: Rekond av Volvo S70 diplomat blåUtan maskin kan du nog glömma bra resultat, samma gäller biltema produkterna.


En maskin är ett måste för att bli av med repor. Samt att Biltema grejer är långt ifrån bra grejer.


Avfetta idag och gjorde om det. Har aldrig gjort något noggrannare i hela mitt liv tror jag Kunde varit bättre men är nöjd än så länge! Pga sketen kamera så blev det inga proffsbilder..


Gör om gör rätt? Den där bilden visar ingenting http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=119810Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka