Fågelbajs

man måste våtslipa för att få bort de, och med otur blir det omlack... hatar fiskmåsar....



Svar på inlägget: Fågelbajs



Tack för svaren. Jag hoppas verkligen att det inte ska behövas en omlack Död åt alla fåglar!


Var med om samma skit (), upptäckte det igår. Satte igång med polermaskin och cleaner så fort jag torkat av bilen, och efter en bra stund verkade det omöjligt att få det att bli helt perfekt. Däremot så ska det mycket till för att man ska lägga märke till det nu när jag kört med cleaner, polish och vax. En klar förbättring mot hur det var till en början, då ytan var nära på identisk med din (Kanske till och med lite värre). Kan själv se det om jag tittar efter lite grann, farsan (Som också är petig med sånt) hade det däremot inte lika lätt, då han inte visste var den fanns. Försökte fånga den på bild, men lyckades ingen vidare. Ge det ett försök!


Hahaha fan så sjukt! (Sorry för dåligt svar...)


Japp. Det där är definitivt från fågelskiten. Ska det där bli riktigt bra igen så är det nog risk för att det blir omlack. Tyvärr.


Ser ut som en skada jag fick av fågelskit iaf. Om du känner till en riktigt duktig rekondare så ska han kunna våtslipa lite lätt och polera bort det. Så gjorde vi, blev som nytt


Tack än en gång. Jag har faktiskt bokat tid för rekond (vecka 31). Ska prata med killarna där och se om de kan fixa det. Men jag har aldrig vart med om denna typ av skada. Visst, hade bajset legat och gottat sig på bilen en vecka så hade jag haft förståelse för att detta hänt. Men nu handlar det inte ens om 12 timmar. Det är ju näst intill syra som de små äcklen bajsar ut.


Vafan lacken är våldtagen.. Det där bör gå bort efter en rekond bara. Råkade ut för samma sak... Gick bort efter rekonden!


jo men det går inte att brumma bort med polermaskin, det måste våtslipas


Grov rubbing då? Sen polera.





http://www.youtube.com/user/AMMONYCdotcom här nånstans finns en video där en grymt duktig rekondare fixar det på en e39 m5 bagagelucka (water mark, inte riktigt samma sak men åt det hållet) och många andra videos, där brukar jag kunna se på timtals med videos bara för att de alltid blir så sjukt bra!


Börja med roterande enkelmaskin, grov trissa samt grov rubbing på lågt varv. Bearbeta ytan länge. Glöm ej att finpolera efteråt.. Funkar inte det blir det till att slipa ev. leva med det eller lackera. Fågelskit måste tas bort omgående från en lack, då det kan vara frätande. Redan efter 1-2h kan det vara kört. Bra att ha är en flaska fönsterputs och en svamp i bilen.


Knepigt.. Fader köpte en äldre amerikanare som stått i uthus i flera ååår som var helt bombaderad med fågelskit. Tvättade av den och sedan polerade, inge som helst fel på lacken? bra lack eller inte nog starkt skit? hmm tycker ändå detta känns lite som en myt grej, men visst vill man inte ha det på lacken ändå.


Fågelskit kan fräta, men är väl långt ifrån skit som gör det men din far hade nog tur mest.


Hittade en bild jag tog, det syns, men långt ifrån allt.. Tkr inte man borde ha tur med tanke på alla 1000 fågelskit fläckar som var på bilen


frågan är hur mycke damet har stoppat skiten ser ju ganska dammig ute med


Nu har ju denna bilen stått i flera år där, de mesta av bajset har nog lagt sig före dammet



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka