Tvätta sämskinn

Hur tvättar men ett sämskinn för att få bort all smuts i det och vax rester från tex vax it wex.



Svar på inlägget: Tvätta sämskinn



Tvättmaskin funkar väll, om du hand tvättar den lite först... skiter det sig så kostar en ny under hundringen så ? jag har tvättat mina i tvättmaskinen dom blir lite blekare men rena..


Tvätta på 30 grader med tvättmedel men inte sköljmedel. Fungerar jätte bra. Torka inte dom i torktumlarn utan låt dom dropptorka. Mvh Eva.


Lägg det i en hink som e halvfull med vatten sätt i högtryckssprutan med ett lågt tryck å börja tvätt i 2-3 min sen är det som nytt.


Öh? Jobbigt Tvätta mitt förra veckan. Slängde in det i tvättmaskin tillsammans med min våffelduk, 40 grader och inget sköljmedel. Blir som nytt Och funkar kanon efteråt också!


Låter ju inget vidare, visst det blir säkert rent. Men smutsen osv snurrar ju ändå runt i hinken tillsammans med skinnet..


snåla inte, köp nytt


Köp meguiar's water magnet drying towel! Det är bästa när du skall torka av bilen. Kostar kanske runt 200 kr. MEN håller sjukt länge plus du kan tvätta det i tvättmaskin och det är som nytt igen. Dessutom rekommendera bilvårdare inte att använda sämskinn. det ska sägas repa lacken!


Jag tvättar mina i tvättmaskin på 40 grader, hängtorkning därefter. En ren sämskskinntrasa repar inte. En smutsig däremot. Dock hänger det mesta på rengörningen av bilen såklart. Är man inte noga att ta bort alla gruskorn behöver man ju inte torka bilen.


nja en ren sämskinnstrasa repar mindre än en smutsig, en sån water magnet från Meguiers repar ännu mindre än den rena sämskinnet, så vill man inte polera lika ofta så kasta bort skinnet och kör med en water magnet istället.





vart kan man köpa meguiar's water magnet drying towel?


http://www.mbscashopen.se/se/article.ph . art=738328 annars rekommenderar jag en waffle weave. finns på bla prorecond.se pingens.se


En polare köpte Meguiars handduk och jämförde med en Waffle wave från Trutest. Enda skillnaden var att Meguiars sög upp vattnet sämre. Sen att den är så pass mkt dyrare gör den tyvärr inte bättre.


Det bästa köpet jag gjort när det gäller bilvård! Skrapar man bara bilen med silikonskrapa först så suger det upp varenda liten droppe och lacken blir djup och fin


Jag tvättar mitt skinn med en mild tvål under rinnande vatten i kranen, funkar bra och förstör ej.


Låter som en uppenbarelse. Jag ska också köpa denna waffewave


Det finns en del som hävdar att waffle weave är bättre än sämskinn och därför har jag nu beställt en. Jag undrar nu hur man bevarar waffle weave? Ska man bevara den i en hink med vatten eller ska man låta den torka? Vilket är bäst?


Tror du kommer att bli supernöjd med Waffle weave duken. Jag blev helt såld på duken efter att ha börjat använda den och kommer aldrig någonsin att torka bilen på något annat vis,använder först bara ett syntetiskt sämskinn för att försiktigt dra bort de värsta vattenmängderna så inte våfflan blir mättad på vatten då den inte går att vrida ur allt vatten om den blir det,och sedan torkar jag bilen skinande blank och snustorr med Waffle Weave duken. Jag tvättar min duk i maskin i 60-90 grader och använder flytande tvättmedel(kornen i pulvertvättmedel sägs kunna fastna i dukens fibrer och orsaka repor enligt rykten jag hört),använder INGET sköljmedel. Efter tvätten hänger jag upp duken på torkställningen i badrummet där den torkar torr över natten sedan viker jag ihop den snyggt och förvarar den i en tom plastburk med lock så den ligger skyddad mot smuts och dylikt tills nästa tvätt. Lycka till.


Jag vill bara säga att jag är en supernöjd ägare till waffle weave. Jag rekommenderar den starkt till er som inte provat den. Följ bara anvisningarna från föregående skribent om ni är osäkra. Tack för hjälpen



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka