Lagat rost, problem med lackering. Fula kanter?

Har lagat ett antal rostfläckar på bilen. Använde en bit kartong med hål i när jag la på grundfärg och lackade sen själva lacken på fritt, Mellan varje nylackad yta och den gamla lacken blev det som en ful övergång. Skulle jag ha tejpat och maskerat mellan den ny lackade ytan och den gamla? Använde biltemas lackfärg. Hade lite bråttom när jag lackade och det blåste lite. Så det blev som ingen riktig glans när jag lackade, Men jag har lackat tidigare på andra bilar och då fått en fin skinande finish. Jag har provat våtslipa och använda rubing men det gör bara att den nya lacken försvinner och blir ännu mer matt? Hjälp mig någon snälla:)



Svar på inlägget: Lagat rost, problem med lackering. Fula kanter?



Du svarade på frågan själv faktiskt! Biltemas färg, ja då kan du lika bra måla med karamellfärg eller vatten färg, kör till autoexperten och köp riktig färg som dom blandar och häller på spray burk! 150kr burken om jag inte minns fel glöm inte klar lack (fortfarande inte biltema!)


okej! hade mina misstankar. men är den verkligen så dålig? Och ska jag tejpa och maskera så man får en skarp kant eller ska lacken flyta ihop med den gamla? Tack för svar


Sprayburksfärg overall går knappt att få blank om man jämför med 2k lack enligt mig, om man nu inte har samma färg på burk då... Och du får vika upp maskeringstejpen så dimman åker under, då slipper man kanterna.


Japp den är verkligen så dålig, kvittar vad man gör med den så blir det skit av det. Vad är det du lackar för nåt?


Jag har lagat rost på 7-8 ställen på min caddy Har sprayat ungefär 15x15 cm ytor


jag lackade spoilern på min bil för 2 år sen med biltema burk lack då jag inte kunde lacka redigt med spruta. men det det fortfarande fint ut efter 2 år och 1400 mil så helt kass är den inte


Okok, som prova autoexpertens färg, munstycket dom använder blir det en vertikal stråle och inte punkt stråle så det är en jäkla skillnad på spray färg och spray färg. ända rådet just nu är faktiskt gör om gör rätt


Ok skumt, jag använde biltemas Casablanca vit enligt färg kod på min gamla vita omega och det blev inte bra alls, kvittade hur man gjorde blev skit av det vilket som. Sen använde jag autoexpertens färg på min omega 98 till och måla sidokjolarna och det blev riktigt bra


biltemas färg VA dålig förut.. men nu funkar den vettigt. lacka mina fälgar på Passaten rosa, drygt 1200 mil har jag kört å sitter som berget, blankt är de oxå.





Beror på vilken biltema spray ni använder.. "Hobbylack" den går inte att använda till mycket, jävla skitfärg. Men "Bättringsfärg" den är jättebra för sitt ringa pris tycker jag.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka